Bacalaureat 2021. Surpriză mare la Braşov: prestigiosul Colegiu Naţional „Andrei Şaguna“, întrecut de alt liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureat 2021 la Braşov FOTO IOan Buciumar
Bacalaureat 2021 la Braşov FOTO IOan Buciumar

Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov a dat în fiecare an cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat. La fel s-a întâmplat şi anul acesta, însă şcoala nu a mai avut rată de promovare de 100%.

Trei medii de 10 s-au înregistrat în judeţul Braşov la Bacalaureat. Două dintre acestea au fost obţinute de absolvenţi ai Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” şi una de un absolvent al Colegiului Naţional „Unirea”. 

Mai mulţi candidaţi au obţinut note de 10 fie la Limba şi literatura română, fie la matematică. 2.335 de candidaţi au fost declaraţi „admis”, iar mai bine de 800 nu au obţinut media 6.00 ori au obţinut o notă mai mică de 5.00 la una din probe. Alţi aproape 150 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, în timp ce trei absolvenţi au fost eliminaţi, din cauza unor tentative de fraudă. 

„Rata cumulată de promovare, înainte de contestaţii, în judeţul Braşov este 73,96%, în creştere cu aproape 3 procente faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie – iulie a anului trecut, când a fost de 71,03%. Pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 79,83%, iar pentru promoţiile anterioare de 31,05%”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Braşov, Valentin Bucur. 

La Braşov au promovat 2.335 de candidaţi, dintr-un total de 3.157 de candidaţi prezenţi (2.777 candidaţi prezenţi provin din promoţia curentă, respectiv 380 de candidaţi prezenţi din promoţiile anterioare). Numărul de candidaţi înscrişi în acest an a fost de 3.305. Dacă în anii precedenţi eram obişnuiţi cu cel puţin patru şcoli în care promovabilitatea era de 100%, top din care Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ era nelipsit, anul acesta doar Colegiul Naţional „Doctor Ioan Meşotă” a obţinut această performanţă. 

Cele mai multe note de 10 au fost obţinute la Limba şi literatura română – 60. La două dintre probele la alegere - Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană şi Logică şi argumentare – au fost câte 47 de mote maxime. Dintre disciplinele obligatorii în funcţie de profilul şcolii, Istoria s-a dovedit superioară Matematicii, cu 39 de note de 10, faţă de 22, câte au fost la Matematică. La Limba şi literatura maternă s-au înregistrat doar 4 note de 10. 

Vă mai recomandăm:

Cabana Postăvarul, cea mai veche construcţie din Poiana Braşov, de la strălucire la decădere şi din nou la glorie

Marea a venit la munte: festival mediteranean la Braşov, cu scoici, homari, calamari, midii, paella şi kebab

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite