Bac 2017 Braşov. Elevii de la Uman, băgaţi în ceaţă de subiectul cu cinematografia. Tinerii s-au plâns şi de măsurile de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 de elevi au susţinut astăzi examenul de Bacalaureat 2017 la limba şi literatura română. Absolvenţii de la profilul uman s-au plâns de subiectul care le cerea să argumenteze utilitatea activităţilor extraşcolare în cinematografie. Mulţi dintre ei au recunoscut că nu au ştiut ce să scrie.

Proba de Bacalaureat de astăzi s-a desfăşurat fără incidente. În schimb, unul dintre subiectele de la profilul Uman le-a pus multe probleme. La subiectul al doilea elevii au avut de argumentat utilitatea activităţilor extraşcolare în cinematografie. Mulţi au ieşit supăraţi din sălile de examene, unii chiar în lacrimi. „Subiectul doi a fost crunt. Nu ştiam ce să scriu, nu mă aşteptam la aşa ceva. Am scris despre filme. Sunt foarte supărată că am învăţat mult“, a spus Elena Ţirean.

„Subiectul doi a fost aiurea. Nu am ştiut exact ce să scriu. Nu pot să îmi dau seama dacă a fost bine sau nu. Totul e subiectiv, rămâne de văzut cum se va corecta“, a spus Andrei Cornea.

„Nu mi-a venit să cred când am citit. O prostie de subiect. Înveţi ca prostul tot anul şi apoi dau aşa ceva. Un subiect de c..at. Aşa ceva îmi strică nota. Sunt foarte supărată“, a spus Ioana Mirică.

Şi unii părinţi au fost şocaţi de subiect şi dezbăteau pe larg problema în timp ce îşi alteptau copiii să iasă din examen. „Asta cu cinematografie e ca nuca în perete. La Braşov nu este niciun cinematograf de stat, deci unde să fie activităţi extraşcolare. O prostie, ca la noi, normal“, a spus nervos un părinte.

Rezolvarea subiectelor va avea loc luni, ora 13:00, la Adevărul Live, unde invitată va fi Ruxandra Achim, profesor de Română la Colegiul Naţional I.L Caragiale din Capitală.

Dacă subiectul doi a fost o adevărată piatră de moară, elevii au spus că poezia la prima vedere şi romanul Moromeţii au fost accesibile. „În afară de subiectul doi pot să spun că a fost ok. Nici greu, nici foarte uşor. Mă bucur că a picat Moromeţii şi nu poezie cum a fost la simulare. Sper să iau notă bună“, a spus Adina Criţu.

O altă nemulţumire a elevilor a fost legată de măsurile de securitate. În curtea centrului de examinare a stat permanent o maşină de poliţie, iar dimineaţă, intrarea în sălile de examen s-a făcut foarte greu. „Înţeleg să fie camere, să nu se copieze, dar parcă sunt nebuni cu controalele. Toţi eram cu buletinele în mână, fără nimic altceva. Abia la 8.30 au dat drumul, a durat mult, abia la 9.00 am ajuns în sală. La 9.05 ne-au dat subiectele. Mi s-a părut exagerat, parcă intram la vizită în puşcărie“, a spus o elevă. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite