Au apărut brazii de Crăciun în piețele Brașovului. Cât costă un pom în funcție de înălțime

0
Publicat:

În piețele Brașovului au apărut brazii de Crăciun, iar prețurile nu sunt mai mari decât anul trecut. În piețe se găsesc și brazi românești, însă, deocamdată, supermarketurile atrag mai mulți clienți

Au apărut brazii în piețele din Brașov FOTO Ioan Buciumar
Au apărut brazii în piețele din Brașov FOTO Ioan Buciumar

Au apărut brazii de Crăciun piețele Brașovului, iar prețurile la care se vând sunt acceptabile. Mai mult, în piețele Brașovului, pe lângă pomii de import, se găsesc și brazi din România, tăiați mult mai recent și care, din acest motiv, se și păstrează verzi mai multă vreme. Frigul de luni dimineața nu a adus, însă, foarte mulți clienți în piețe, iar cei care au vrut un brad nu au pierdut prea mult timp cu alesul pomului.

„Brazi românești avem! Să vină lumea la Piața Dacia să cumpere brazi românești, care și miros foarte bine. Nu avem brazi străini. Cel mai ieftin e 60 de lei, iar cel mai scump 130 de lei, cei de doi metri și jumătate-trei”, spune unul din vânzătorii de brazi.

„Brazii văd că sunt foarte frumoși, dar mi se par cam scumpi. Deocamdată, mă uit, sper să găsesc unul pe care să îl pot lua”, spune un vârstnic venit să studieze piața.

„Avem brazi de la 70 de lei, la 150 de lei. Sunt brazi de pepinieră din Zalău, de la Camăr, brazi românești, de-ai noștri. Deocamdată, nu prea vine lumea, că se duce mai mult la supermarketuri, la noi nu vine, la piață și avem prețuri foarte bune”, spune un comerciant.

Există și magazine cu oferte foarte bune ca preț la brazii de Crăciun, iar un mare magazin de bricolaj oferă și transport până acasă, contra cost. Prețurile la brazii de Crăciun din supermarketuri și hipermarketuri variază aproximativ în același interval de prețuri ca în piețele Brașovului.

Trebuie spus, însă, că brazii de import sunt tăiați mult mai devreme – unii chiar din septembrie – astfel că nu mai rezistă mult timp după ce sunt cumpărați. Cei care țin pomul de Crăciun doar până la Revelion pot opta fără mari probleme pentru aceștia, însă cei care doresc să îi mai țină o săptămână sau chiar mai mult trebuie să aleagă brazi românești, tăiați mai recent.

Sâmbătă este Ajunul Crăciunului și, potrivit tradiției, momentul în care se împodobesc brazii și vine Moșul cu cadouri.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri