Astăzi se face recepţia parcării supraetajate de la Spitalul Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea supretajata va fi deschisă în perioada următoare
Parcarea supretajata va fi deschisă în perioada următoare

Reprezentanţii Primăriei Braşov vor face astăzi recepţia oficială a parcării supraetajate de la Spitalul Militar „Regina Maria”.

Mai sunt de încheiat câteva lucrări de finisare la interior şi la montarea liftului, după care aceasta va fi dată în folosinţă în perioada imediat următoare.

Parcarea va avea 7 niveluri: subsol, parter, etaj şi etaj tehnic, însumând 306 locuri de parcare dispuse pe fiecare nivel al parcajului. Între acestea, un număr de 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, 7 locuri pentru limuzine şi 8 locuri pentru maşini electrice. De asemenea, se vor amenaja 29 de locuri pentru parcarea bicicletelor (20 la sol şi 9 la nivelul etajului tehnic) favorizând deplasarea cu bicicleta pentru vizitarea zonei de centru a municipiului Braşov.

Valoarea lucrărilor la această investiţie care a demarat în toamna lui 2013 este de 17.915.063,68 lei  (inclusiv TVA), cu 5 milioane mai mică faţă de valoarea estimată, iar finanţarea totală de 24,33 de milioane de lei este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Polul de Creştere Braşov, Primăria Braşov plătind o cofinanţare de 2%.

În vederea fluidizării accesului către noua parcare au fost efectuate lucrări de resistematizare a circulaţiei, respectiv amenajarea unui sens giratoriu în faţa intrării şi a ieşirii de lângă Spitalul Militar, iar  la cea de-a doua intrare a parcării, dinspre strada Pictor Pop, au fost efectuate lucrări de lărgire a părţii carosabile cu doi metri, astfel ca şi traficul să se descongestioneze în spatele  Magazinului Star.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite