Apă „potabilă” cu nămol la robinetele braşovenilor. Explicaţiile companiei furnizoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul de acumulare de pe râul Târlung FOTO Ioan Buciumar
Lacul de acumulare de pe râul Târlung FOTO Ioan Buciumar

Luni dimineaţa, apa din mai multe cartiere ale Braşovului şi din unele localităţi din jur era murdară, de nefolosit. Compania Apa spune că aceasta s-a întâmplat din cauza precipitaţiilor

Ploile din ultimele 24 de ore au afectat serios calitatea apei din Braşov şi chiar din localităţile din apropiere. Mai mulţi localnici s-au plâns că la robinet curge apă extrem de tulbure, cu nămol, care nu poate fi folosită. Cauza fenomenului, potrivit celor de la Compania Apa, este creşterea foarte mare a debitului râului Târlung. 

„Ca urmare a ploilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, 12 decembrie 2021, râul Târlung a crescut în debit foarte mult. Acesta alimentează barajul de apă şi Uzina de apă Săcele. Astfel, debitul înregistrat a fost unul de 39.505 l/s, faţă de un debit mediu de 2.300 l/s. 

Ca urmare, unul din parametrii de analiză ai apei, mai exact, turbiditatea, a crescut semnificativ. În consecinţă, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, a fost pornită sursa de rezervă foraje ANIF Prejmer, pentru a asigura alimentarea zonelor afectate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Braşov, Alina Bălătescu. 

Furnizorul de apă spune că monitorizează situaţia şi ia măsuri pentru ca braşovenii să primească apă la standarde normale. Reprezentanţii companiei mai precizează că apa furnizată se încadrează în parametri, din punct de vedere microbiologic. Pentru ca apa să îndeplinească toate condiţiile de calitate, ieri după-amiază s-a luat o nouă decizie. 

Volumul de apă tratat la Uzina Târlung a fost redus. Pentru suplimentarea necesarului de consum al locuitorilor, a fost pornit al doilea grup de pompare din subteran. Este vorba despre sursa Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare din Hărman.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Fost primar din Braşov, condamnat definitiv pentru corupţie, alături de un fost director de ziar

Şoferiţă din Braşov prinsă de poliţişti cu peste 100 de km/h, prin localitate. Tânăra nu avea nici permis de conducere

BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite