Amendă uriaşă pentru un chiurg acuzat de luare de mită. A fost condamnat şi la trei ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Velicu a fost condamnat cu suspendare. FOTOArhivă.
Sorin Velicu a fost condamnat cu suspendare. FOTOArhivă.

Medicul Sorin Velicu, chirurg plastician a fost acuzat că a luat mită de pacienţii care vroiau operaţii estetice în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. În plus medicul a fost fost judecat şi pentru că a aranjat un concurs pentru ca soţia să primească un post la un alt spital din Braşov.

Potrivit anchetatorilor Sorin Velicu lua mită câte 1.000 de lei la pacienţii care doreau să facă operaţii estetice în spitalul de stat. Pacienţii plăteau o parte din costul intervenţiei şi dădeau şi şpaga. Procurorii au reuşit să probeze că medicul a luat mită de la 13 pacienţi.

Medicul a mai fost acuzat că a aranjat un concurs de angajare pe un post de medic radiolog la Spitalul de Pediatrie. Concursul a fost câştigat de Diana Velicu, soţia sa care i-a mituit pe doi dintre membrii comisiei de examinare, Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu, profesori universitari la Facultatea de Medicină din Craiova şi medici radiologi.

Sorin Velicu a fost trimis în judecată şi şi-a recunoscut faptele printr-un acord de vinovăţie. A primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi interdicţia de a mai profesa într-un spital de stat timp de 4 ani. De asemenea a mai primit şi una dintre cele mai mari amenzi penale din România respective 100.000 de lei. Medicul a plătit amenda şi a returnat şi cei 57.000 de lei primiţi drept mită. 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite