9.000 de lei amendă şi suspendarea activităţii până la şase luni la Hanul Cotul Donului. S-au găsit aici alimente expirate, dar şi ciuperci din pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov au aplicat o amendă de 9.000 de lei şi au dispus suspendarea activităţii în cazul Hanului Cotul Donului, controlat săptămâna trecută.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov au încheiat raportul de control în cazul Hanului Cotul Donului de pe DN1 de la Timişul  de Sus şi au dispus mai multe sancţiuni. „ În urma controlului a fost aplicată o amendă de 9000 de lei şi s-a dispus distrugerea tuturor produselor neconforme. DE asemenea s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de până la şase luni pentru remedierea deficienţelor“ ne-a declarat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

La controlul făcut de inspectorii CJPC joia trecută, la Hanul Cotul Donului s-au găsit alimente expirate de câteva luni, produse cu mucegai şi ciuperci culese din pădure despre care nimeni nu poate să ateste că sunt comestibile. Carnea nu avea acte de provenienţă.

„Au fost descoperite numeroase produse alimentare cu termenul de valabilitate depăşit, dar şi condiţii de igienă impoprii. Inspectorii au mai găsit carne fără elemente de identificare a provenienţei, dar şi alimente cu modificări organoleptice, respectiv cu mucegai şi miros neplăcut. A fost găsită şi cantitate importantă de ciuperci, probabil culese de ei din pădure, fapt care reprezintă un pericol mare deoarece pot fi otrăvitoare“, a declarat Sorin Susanu, mediat după controlul de săptămâna trecută.

Hanul Cotul Donului a mai fost controlat în 29 aprilie 2015. Şi atunci inspectorii au găsit foarte multe alimente expirate unele dintre cele chiar din 2013. Au dat ordin să fie distruse. A doua zi s-au întors în control şi au găsit alimentele expirate înapoi pe rafturi sau în frigidere. Unitatea a fost atunci închisă. Patronul a găsit însă o soluţie. A făcut o nouă firmă şi redeschis restaurantul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite