14 cazuri de gripă diagnosticate clinic la Braşov într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă aveţi febră mare şi stare proastă este bine să mergeţi la medic. FOTOShutterstock
Dacă aveţi febră mare şi stare proastă este bine să mergeţi la medic. FOTOShutterstock

Gripa îşi face simţită prezenţa la Braşov. În ultima săptămână s-au înregistrat 14 cazuri diagnosticate clinic, iar acum se aşteaptă rezultatele de laborator. Nouă persoane au avut nevoie de internare în spital.

Potrivit datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică dintre cei 14 pacienţi care au fost diagnosticaţi cu gripă de către medici, şase sunt copii de până la 14 ani, şapte au între 15 şi 49 de ani, iar un pacient este de peste 50 de ani. Nouă persoane au fost internate în spital, cinci copii şi patru adulţi. Tot în ultima săptămână 989 de braşoveni au făcut viroză respiratorie, iar 312 au au fost diagnosticaţi cu pneumonie. 102 persoane au avut nevoie de spitalizare.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite