Uşile de la secţia ATI COVID din Spitalul Judeţean Brăila, mai înguste decât paturile. Soluţia găsită de conducere, cu care ISU nu e de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Brăila, sursa: Arhivă
Spitalul Judeţean Brăila, sursa: Arhivă

Uşile de la secţia de Terapie Intensivă, acolo unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19 sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile. Astfel că, în cazul unei evacuări de urgenţă, singura soluţie e ca bolnavul să fie aşezat pe o targă, la un loc cu tubul de oxigen şi stativul.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, Delia Râşnoveanu, de la începutul pandemiei, secţia ATI COVID a funcţionat în secţia nouă de terapie intensivă pentru copii. Astfel, uşile au fost construite pe măsura paturilor. În momentul în care s-a înfiinţat secţia, paturile pentru adulţi au fost înclinate şi introduse în salon. 

„Această secţie a fost gândită să fie iniţial secţie ATI copii. Acolo trebuiau să fie paturi pentru copii. Diferenţa este de 10 centimetri faţă de uşile de acces în ATI adulţi. Fiecare salon are doi paturi de adulţi, care sunt puţin mai late decât paturile ATI de copii. Acest spaţiu este dotat corespunzător cu prize de oxigen şi cu tot ce este necesar pentru terapie intensivă. În urma unor controale, cei de la ISU au început să măsoare uşile şi au ajuns la concluzia că paturile sunt mai late decât uşile. Ne-au cerut să găsim o soluţie”, ne-a declarat dr. Râşnoveanu. 

Soluţia găsită a fost cumpărarea unei tărgi cu o lăţime de 60 de centimetri care să iasă pe uşa salonului de terapie intensivă.

„Avem posibilitatea de evacuare cu o targă mobilă, cu tuburi de oxigen... Altă variantă ar fi să dăm tocurile jos. Dar nu se poate deoarece avem pacienţi în permanenţă. Este bine că sunt doar două paturi în salon, astfel evacuarea în caz de o urgenţă se face mai uşor”, a explicat Râşnoveanu. 

Totuşi, reprezentanţii ISU nu sunt de acord cu această soluţie şi le-au cerut celor din conducerea spitalului să găsească un spaţiu adecvat pentru secţia de ATI COVID.

În prezent, Secţia de Terapie Intensivă COVID a SJU Brăila funcţionează la capacitate maximă, cu 12 pacienţi, dintre care patru sunt intubaţi.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite