Trotuar turnat pe aliniamentul stâlpilor de electricitate, la Brăila. Locatar al străzii: „Invit pe cei care au făcut proiectul să încerce să meargă pe aici!”

0
0
Trotuarul este aproape impracticabil    FOTO Florentin Coman
Trotuarul este aproape impracticabil    FOTO Florentin Coman

Bucuria locatarilor străzii Praporgescu din cartierul brăilean Radu Negru provocată de lucrările de modernizare şi asfaltare care au demarat în urmă cu câteva săptămâni a fost de scurtă durată. Oamenii s-au revoltat atunci când au văzut că unul dintre trotuarele trasate de proiectanţi este aproape imposibil de utilizat, fiindcă se află exact pe aliniamentul stâlpilor de electricitate.

Problema este că trotuarul este atât de îngust încât, pentru a ocoli stâlpii, pietonii trebuie fie să se frece de garduri, fie să calce pe spaţiul verde, mult mai generos în dimensiuni. „Ce mai poţi să spui când vezi o asemenea anomalie? Ar trebui să îi invităm pe cei care au făcut proiectul să vină să circule pe acest trotuar şi să explice cum ar trebui să procedeze, ca să treacă pe aici, o mamă care iese la plimbare cu copilul în cărucior”, spune un locatar nemulţumit.

Reprezentanţii Primăriei nu au putut oferi o explicaţie logică a acestei situaţii.

Mai multe străzi din cartierul Radu Negru se află în prezent în proces de asfaltare a părţii carosabile şi de amenajare a trotuarelor şi spaţiilor verzi. Lucrările sunt finanţate cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional (POR). Este vorba, de fapt, după cum spune conducerea Direcţiei Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila, de bani rămaşi ca economie de la alte investiţii realizate prin POR, în exerciţiul financiar 2007 - 2013, cum ar fi reabilitarea şi modernizarea Căii Călăraşilor sau a zonei Esplanadei.

În total, circa 16,2 milioane de lei vor fi investiţi în amenajarea şi asfaltarea mai multor străzi din cartierul Radu Negru, pe care anterior au fost montate reţele de apă şi canalizare, cu bani proveniţi dintr-o altă finanţare europeană, prin Programul Sectorial de Mediu (POS).

Stâlpii de pe mjilocul trotuarului nu reprezintă singura lucrare făcută anapoda în ultima perioadă, la Brăila, în cadrul unor proiecte finanţate cu bani europeni. De exemplu, bulevardul Dorobanţilor a fost modernizat fără să beneficieze de locuri de parcare noi, iar în zona Esplanadei a fost construită doar pe jumătate o rampă pentru persoane cu handicap.

Citiţi şi

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite