Supereroul care apără pietonii: „Trebuie să fim creativi pentru a-i atrage pe oameni să ni se alăture în această revoluţie‟

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Yahoo
FOTO Yahoo

Peatonito (n.r. – Micul Pieton) este salvatorul pietonilor din oraşul Mexic, potrivit „Yahoo‟. Pe numele lui real Jorge Canez, curajosul supererou „luptă‟ cu şoferii care invadează spaţiile destinate celor care merg pe jos, împingând maşinile de pe trecerile de pietoni sau de pe trotuare.

De două ori pe săptămână, Jorge Canez îşi pune o mască neagră cu verde, o pelerină dungată în alb şi negru, inspirată de trecerea de pietoni, şi se transformă în Peatonito, binefăcătorul pedeştrilor.

„Oamenii care merg pe jos se bucură pentru că în sfârşit cineva îi apără. Maşinile ne dictează viaţa şi nimeni nu a luptat cu adevărat pentru ei‟, a declarat Peatonito.

Supereroul Canez nu este singurul care luptă contra persoanelor necivilizate din mediul urban. Alţi cinci activişti, deghizaţi în clovni, se află într-o misiune asemănătoare. Aceştia scot sunete de maimuţă atunci când merg cu metroul şi ţin o pancartă pe care scrie „Este mai bine când nu ne împingem‟. 

„Trebuie să fim creativi pentru a-i atrage pe oameni să ni se alăture în această revoluţie‟, a mai spus Micul Pieton.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite