Sute de firme îşi suspendă activitatea pe fondul crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele nouă luni ale anului, 1.348 de patroni brăileni au decis suspendarea activităţii firmelor, pe motiv că nu mai fac faţă crizei. Iar în ultima lună, 112 firme şi-au sistat activitatea sperând că peste un an sau doi lucrurile vor reveni la normal.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în primele 10 luni, 527 de firme au recurs la dizolvări voluntare, faţă de numai 81, câte au fost anul trecut în aceeaşi perioadă.

Alte 816 societăţi au recurs la radieri voluntare, cu 634 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2008. Într-o singură lună, 49 de firme au fost dizolvate voluntar, iar 173 radiate voluntar.

Închid prăvăliile, chiar de-i dureros

În plus, şi numărul comercianţilor care la 31 octombrie erau activi, este în scădere, faţă de perioada anterioară fiind înregistraţi cu 61 de comercianţi mai puţin. Astfel, la sfârşitul lunii trecute, în Brăila, îşi desfăşurau activitatea 5.293 de persoane fizice autorizate şi 8.349 de persoane juridice. Patronii sunt disperaţi şi se văd nevoiţi să capituleze în faţa greutăţilor.

“Am decis să suspend activitatea firmei pe care am înfiinţat-o. Oricât de dureros este să te declari învins nu mai putea face faţă. De prea mult timp sunt în pierdere şi asta este o soluţie pentru moment. Dacă este adevărat şi la anul economia îşi revine voi putea şi eu să-mi reiau activitatea”, spune Tudor Vasile, 43 ani, fost patron de magazin alimentar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite