Sute de amenzi aplicate comercianţilor şi şoferilor care au încălcat legea, la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii i-au verificat şi pe vânzătorii de miei din Piaţa Mare. FOTO: Nicoleta Butnaru
Poliţiştii i-au verificat şi pe vânzătorii de miei din Piaţa Mare. FOTO: Nicoleta Butnaru

Poliţişti de la Poliţia Municipiului, Poliţiile orăşeneşti Ianca, Făurei şi Însurăţei şi de la Secţiile de Poliţie Comunale, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Brăila, au acţionat în zonele de competenţă pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop şi pe străzile adiacente unităţilor de alimentaţie publică.

De asemenea, poliţiştii au acţionat în pieţele agro-alimentare şi târgurile comunale săptămânale pentru protejarea populaţiei împotriva actelor sau faptelor ilicite de comerţ, a combaterii prostituţiei şi proxenetismului, a prevenirii furturilor din auto, precum şi a furturilor din buzunare, în mijloacele de transport în comun.

"Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost constatate 413 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 143.061 de lei, 103 conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 14 la Legea 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 360 conform OUG 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice", ne-a declarat inspector principal de poliţie Jenel Sogor, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

Poliţiştii au acţionat şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, pe fondul nerespectării vitezei regulamentare de deplasare sau a consumului de băuturi alcoolice, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat, folosind 10 aparate radar din dotare.

Pe timpul acţiunii, care se derulează sub sloganul „România alege viaţa!”, poliţiştii au constatat cele 360 de contravenţii, dintre acestea, 188 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei de deplasare şi 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, au reţinut 30 permise de conducere şi retras 8 certificate de înmatriculare. Poliţiştii vor continua aceste acţiuni şi în perioada următoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite