Sistem de canalizare pentru cea mai prosperă comună brăileană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lucrare

De câteva zile, în satul Vărsătura, comuna Chiscani, au început lucrările de montare a conductelor de canalizare. Lucrările sunt prinse în cadrul unui program cu finanaţare europeană şi sunt executate de firma "Tancrad". Primarul din Chiscani, Ion Crăciun, a declarat că mai multe străzi din Vărsătura vor beneficia de reţele de canalizare graţie acestui proiect. Suma alocată pentru lucrare se ridică la 3,2 milioane de lei, fără TVA.

Chiscani se numără, astfel, printre puţinele comune brăilene care beneficiază de sistem de canalizare atât în localitatea de bază cât şi în unul dintre satele arondate. Conductele nu acoperă toate străzile, însă reprezintă un început de civilizaţie pentru localităţile respective.

În comuna Chiscani, există sistem de canalizare pe circa o treime dintre străzi, datorită unei investiţii făcute de la bugetul local. "Am alocat 3,5 milioane de lei pentru a pune canalizare pe câteva dintre străzile din comună. Lucrările se vor finaliza în luna august a acestui an, iar din acel moment 33% din suprafaţa comunei va fi acoperită cu reţele de canalizare", a declarat primarul Crăciun. Întrebat despre criteriile care au stat la baza alegerii străzilor unde s-au montat conductele, acesta a precizat că au avut prioritate acele străzi pe care se află instituţii publice, cum ar fi şcoala sau Primăria.


Situată la circa 10 km de municipiul Brăila, Chiscani este una dintre cele mai prospere comune brăilene, datorită agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea aici şi plătesc taxe şi impozite către Primăria condusă de Ion Crăciun. Mall-ul de la Vărsătura este una dintre societăţile comerciale ce contribuie cu bani mulţi la bugetul comunei Chiscani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite