Scene violente într-o şcoală din Brăila. Elevă lovită cu piciorul în cap de o colegă de clasă. „Ce hidoasă e!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

O copilă de 12 ani de la un liceu cunoscut din Brăila a fost umilită şi lovită de o colegă chiar în sala de clasă. O altă elevă a filmat incidentul şi s-a distrat copios pe marginea suferinţei fetei, iar o altă colegă de clasă a împiedicat-o să îşi sune tatăl. Conducerea unităţii şcolare a luat măsuri în acest caz.

Un incident grav a fost avut loc joi, 17 februarie, într-o sală de cursuri a Liceului de Arte “Hariclea Darclee” din Brăila. O elevă de clasa a VI-a a fost lovită şi umilită chiar în sala de clasă de alte două colege, sub privirile celorlalţi copii care au asistat nepăsători la întreaga scenă.

Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil de către un alt elev. Pe imagini se vede cum una dintre colegele sale, o adolescentă de 12 ani, este lovită cu palma peste ceafă, iar apoi agresoarea o trage de păr.

Speriată, fata  agresată încearcă să-şi sune tatăl pentru a îi cere ajutorul, dar o colegă de clasă îi apasă ecranul telefonului de mai multe ori şi anulează apelul. În timp ce victima încerca să îşi sune părintele din nou, una dintre agresoare încearcă să o lovească cu piciorul în cap, însă nu reuşeşte de la prima tentativă. 

A două oară, eleva este lovită cu piciorul în frunte de colega ei. Pe fundal se aude cum eleva care filma se amuză pe seama umilinţelor la care este supusa colega ei de clasă, iar agresoarea spune „Mamă, ce hidoasă e!”. Şocant este că agresoarele se distrează pe seama suferinţei copilei de 12 ani. 

Agresoarele sunt anchetate penal

Duminică, 20 februarie, tatăl adolescentei agresate a depus plângere penală la Poliţie după cele întâmplate.

”A sesizat faptul că minora a fost agresionată de o colegă de clasă. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, în data de 17 februarie, în jurul orei 09,30, în sala de clasă a unei unităţi şcolare din municipiu, minora ar fi fost lovită de colegă, în vârstă de 11 ani, din Brăila, incidentul fiind filmat cu telefonul mobil de o altă elevă”, ne-a declarat agentul Mădălina-Geanina Niculae, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Astăzi, poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară Brăila şi Biroului Proximitate au consiliat elevele implicate în incident şi au discutat şi cu ceilalţi elevi ai clasei. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru lovire şi alte violenţe, cercetările fiind supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Note scăzute la purtare şi consiliere psihologică

Conducerea Liceului de Arte s-a sesizat în acest caz şi a luat deja primele măsuri împotriva elevelor agresoare şi a celei care a filmat incidentul: scăderea notei la purtare şi consiliere psihologică.

„Am purtat discuţii cu copiii şi cu părinţii. Astăzi, la ora 18,00, va avea şi o şedinţă online cu părinţii. Am recomandat consilierea psihologică. Consiliul profesoral a stabilit scăderea notei la purtare pentru cele două eleve agresoare şi pentru cea care a închis telefonul în mod repetat”, ne-a declarat Gigi Antonescu, directorul Liceului de Arte din Brăila.

În urma incidentului, unitatea şcolară va supraveghea mult mai strict elevii, dar şi folosirea telefoanelor mobile de către aceştia. Prin regulament, elevii nu au voie să vorbească la mobil în timpul orelor, dar acest lucru nu se respectă.

”Profesorii au obligaţia să reţină telefoanele mobile la catedră în timpul orelor. În pauze, elevii le pot folosi. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută ţine acum de Poliţie. Liceul a luat deja măsurile care se impuneau. Cred că ar trebui să fie aplicate amenzi părinţilor, pentru că astfel vor înţelege probabil că este grav ce s-a întâmplat”, mai spune Gigi Antonescu.

Măsurile luate de Liceul de Arte ”Haricleea Darcle” au fost transmise astăzi Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. ”Vor colabora cu consilierii şcolari pentru consilierea şcolară şi de grup. Sunt mai multe aspecte pe care le luăm în calcul, atât dânşii, la nivelul liceului, cât şi noi, la nivel de inspectorat. Vom face o bază de date, unde vor fi trecute incidentele de acest fel în cel mult 24 de ore de la producerea lor, astfel încât să îi putem consilia şi îndruma foarte repede”, ne-a declarat Cici-Mihaela Boloban, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Brăila.

Incidentul nu este izolat

Un alt incident violent a a avut loc marţi dimineaţă, 8 februarie, la o şcoală gimnazială din Brăila. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o unitate şcolară, de pe raza municipiului, un elev ar fi lovit mai mulţi colegi. 

 „În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea elevului în cauză, fiind vorba de un băiat, în vârstă de 10 ani, din Brăila. Poliţiştii au procedat la consilierea minorului, în prezenţa reprezentanţilor unităţii de invăţământ şi a unui inspector şcolar”, au precizat reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Violenţa psihologică în şcoli, la cote alarmante. Cum văd elevii legea anti-bullying: „Este nevoie de o schimbare de mentalitate, apoi de o lege”

ONG-ul care premiază profesorii performanţi de la ţară. Modele de urmat în şcoală şi în comunitate

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite