Scandal la Brăila pe marginea organizării unui festival al peştelui. Decizii contradictorii ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Marian Dragomir şi subprefectul Simona Drăghincescu Foto: colaj arhivă Adevărul
Primarul Marian Dragomir şi subprefectul Simona Drăghincescu Foto: colaj arhivă Adevărul

Primarul Brăilei susţine că nu a fost consultat când Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia de a impune mai multe restricţii la Festivalul Peştelui, un eveniment organizat cu fonduri europene.

Un scandal în toată regula a izbucnit la Brăila în contextul în care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) condus de subprefectul Simona Drăghincescu a luat decizia de a impune o serie de restricţii la Festivalul Peştelui, un eveniment organizat de Primăria Brăila cu fonduri europene şi care a ajuns la a doua ediţie.

Marţi, CJSU Brăila hotărâse că nu este nevoie de adoptarea de noi măsuri restrictive în contextul pandemiei de coronavirus, pentru ca miercuri să revină cu o hotărâre prin care impunea mai multe restricţii ce afectau direct festivalul amintit.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, susţine că nu a fost invitat la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a explica ce măsuri de siguranţă a luat pentru Festivalul Peştelui, dar şi faptul că municipalitatea este obligată să organizeze evenimentul timp de cinci ani, în caz contrar va fi nevoită să dea toţi banii înapoi.

Din acest motiv, edilul a atacat la instanţa de contencios decizia CJSU Brăila, dar a cerut judecătorilor să o şi suspende, astfel încât evenimentul să poată avea loc. În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a revenit joi, 8 octombrie, cu nouă hotărâre, prin care a ridicat restricţiile impuse iniţial.

“Se aprobă organizarea, de către Primăria Municipiului Brăila, a „Festivalului Peştelui” - eveniment de promovare a valorilor şi tradiţiilor locale, în perioada 08 – 11 octombrie 2020, datorită faptului că în judeţul Brăila incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1.000 de locuitori. în perioada 08 – 11 octombrie 2020, cu ocazia celei de-a doua ediţii a „Festivalului Peştelui”, pe faleza Dunării – Brăila, în zona delimitată de străzile Vadul Spitalului şi Împăratul Traian, între malul Dunării şi taluzul superior, este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul orar 10.00 – 22.00, cu excepţia persoanelor care servesc masa/produsele achiziţionate în spaţii special amenajate, care deţin autorizaţii sanitar-veterinare şi de sănătate publică conform prevederilor legale în vigoare. Se interzice consumul produselor achiziţionate în alte locuri decât cele special amenajate şi autorizate legal”, se arată în noua decizie a CJSU Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Restricţii severe în localităţile din Alba afectate de coronavirus: restaurante închise, masca obligatorie, învăţământ exclusiv online

Comuna Verneşti, prima localitate din Buzău cu restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite