Români cu spirit de sacrificiu: povestea agentului de Poliţie care a dat mâna cu moartea, dar şi-a continuat misiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Dobrilă continuă să rămână alături de colegii săi şi speră ca într-o zi să urce din nou pe motocicletă. FOTO: Nicoleta Butnaru
Georgian Dobrilă continuă să rămână alături de colegii săi şi speră ca într-o zi să urce din nou pe motocicletă. FOTO: Nicoleta Butnaru

Agentul de poliţie Georgian Dobrilă, rănit grav într-o misiune în Constanţa, este doar unul dintre puţinii români dispuşi să se sacrifice pentru a-şi îndeplini misiunea. Povestea lui, în cele ce urmează.

Cristian Georgian Dobrilă, 31 de ani, care în iulie 2010 a trecut milimetric pe lângă moarte, în timp ce urmărea maşina cu Natalia Mateuţ şi Radu Ţânţaş, a început recuperarea, după ce a mai suferit o operaţie. S-a mutat acum de la Poliţia Brăila, la Constanţa.

Agentul de poliţie Cristian Georgian Dobrilă, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila, care pe 17 iulie a fost grav rănit în misiune, în apropiere de Constanţa, în timp ce urmărea cu motocicleta bolidul în care se aflau Natalia Mateuţ şi fiul miliardarului Ţânţaş, ar putea reveni la serviciu chiar la începutul anului 2013.

Poliţistul de 31 de ani a trecut până acum prin patru intervenţii chirurgicale, una la coloană, două la mâini şi o alta – săptămâna trecută – la uretră. El a fost recuperat considerabil într-o clinică din Israel şi numai eforturile financiare ale familiei sale, ale colegilor din toată ţara şi ale prietenilor, au făcut ca el să ajungă, acum, la recuperare.

„Îmi doresc să ajung cât mai repede acasă, să mă recuperez complet şi să revin la muncă. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, mai ales colegilor mei”, a transmis Dobrilă, de pe patul de spital. 

Numai poliţiştii din Brăila au virat în contul familiei lui, până acum, peste 30.000 de euro. Gesturi similare au făcut chiar şi taximetriştii din oraş, care şi-au afişat pe geamurile maşinilor mesaje de întrajutorare pentru Dobrilă.

„Dorim ca agentul Dobrilă să revină la serviciu, să se refacă şi continuăm să afişăm mesajul pentru sprijinirea financiară a recuperării lui”, ne-a declarat taximetristul Eduard Stolnic. Şi motocicliştii, colegii lui Dobrilă, au strâns bani pentru a-l ajuta să învie din morţi.

Numai o intervenţie la una dintre mâini a costat 14-15.000 de euro, după cum ne-a spus Bogdan Zotoi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila, cel care a ţinut permanent legătura cu familia Dobrilă.

„Ştiu că a suferit o intervenţie la coloană, cea mai grea şi cea mai scumpă şi că a fost nevoie şi de intervenţii la ambele mâini, fiindcă ai noştri, de la Bucureşti, îi greşiseră operaţiile. Mâna stângă şi piciorul drept încă sunt cu probleme”, ne-a declarat comisarul Bogdan Zotoi.

Agentul Dobrilă este căsătorit din 2009 şi nu are copii. Dobrilă fusese detaşat pe litoral, iar, în acea zi, a reperat Bentley-ul care gonea cu viteză al fiului miliardarului Ţânţaş – însoţit de Natalia Mateuţ – şi, angajându-se în urmărirea acesteia, s-a izbit violent de o maşină ce venea din contrasens. Bolidul a fost oprit mult după comiterea accidentului, iar Ţânţaş şi Mateuţ au ridicat din umeri. Dosarul penal deschis în acest caz, preluat de IGPR, bate pasul pe loc, tocmai fiindcă e destul de dificil să găseşti probe împotriva cuiva care afirmă că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite