Răsturnare de situaţie într-o reglare de conturi din Brăila. Un interlop s-a răzbunat pe rivalul care a vrut să-l ucidă

0
0
Stănel Corbu FOTO Facebook/arhiva personală
Stănel Corbu FOTO Facebook/arhiva personală

Stănel Corbu, liderul unui clan interlop din Brăila, va rămâne în închisoare în urma unei decizii a Tribunalului Brăila. Judecătoria hotărâse iniţial ca acesta să fie eliberat din închisoare după doi ani şi trei luni de la momentul condamnării pentru tentativă la omor.

Tribunalul Brăila a decis pe 9 august ca Stănel Corbu (fost Lăcătuş), liderul unei grupări interlope din cartierul brăilean Lacu-Dulce, să nu fie eliberat condiţionat. Judecătoria Brăila stabilise luna trecută ca bărbatul să fie eliberat din închisoare după doi ani şi trei luni de la încarcerarea sa. Corbu a fost aşadar condamnat definitiv la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de omor.  

„Admite contestaţia formulată de contestatorul Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva Sentinţei Penale nr. 753/20.06.2022 pronunţată de Judecătoria Brăila în dosarul penal nr. 8282/196/2022. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi, în rejudecare: În temeiul prevederilor articolului 587 alineatul 2 din Codul de Procedură Penală, în referire la dispoziţiile articolului 100 din Codul Penal, respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de intimatul Stănel Corbu  din executarea pedepsei închisorii de 3 ani şi 4 luni de închisoare care i-a fost aplicată acestuia prin Sentinţa Penală nr. 147/2019 care a fost pronunţată de Tribunalul Brăila”, au stabilit judecătorii.

Stelu Bănică, membru al clanului interlop din care face parte Stănel Corbu şi unul dintre locotenenţii acestuia, a primit 4 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu.

Imediat după comiterea faptei, bărbatul a fugit din ţară, încercând să îşi piardă urma, dar după doi ani s-a predat autorităţilor judiciare, în condiţiile în care fusese dat în urmărire internaţională. Un martor din dosar, Ion Dumitrache, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă pentru că şi-a schimbat declaraţia dată iniţial în faţa anchetatorilor.

Lovit şi înjunghiat de mai multe ori

Stănel Corbu a pus la cale o răzbunare sângeroasă, pe 8 august 2016, împotriva lui Ionuţ Marin Vrînceanu, zis „Ionel”, un fost membru al grupării conduse de Corbu, care se distanţase de foştii parteneri de fărădelegi.

Mai mult decât atât, în octombrie 2015, Vrînceanu l-a atacat cu un topor pe Corbu, fiind la un pas să îl omoare. Interlopul nu a trecut cu vederea gestul şi a pus la cale un plan pentru a-şi ucide rivalul.

Conform procurorilor, Stănel Corbu l-a transportat pe Bănică Stelu la un imobil de pe strada Plevna din Brăila, unde se afla Ionuţ Marin Vrînceanu. Bănică Stelu a dat buzna în casă, lovindu-l şi injunghiindu-l de mai multe ori pe cel care l-a tăiat cu toporul pe Stănel Corbu. După comiterea faptei, Corbu l-a ajutat să fugă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Prima medalie de aur a României la Olimpiada Internaţională de Germană. Teodora Smintanca-Strugariu din Bacău a obţinut punctaj maxim

Români acuzaţi că au retras ilegal bani din conturi, achitaţi fiindcă la cercetarea penală a participat şi SRI, deşi nu avea atribuţii

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite