Poliţia Locală Brăila nu s-a zgârcit la amenzi pentru cei care nu şi-au deszăpezit trotuarul din dreptul imobilului din proprietate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu şi-au curăţat zăpada sau gheaţa de pe trotuarul din faţa proprietăţii, zeci de brăileni – persoane fizice sau agenţi economici – au fost sancţionaţi, săptămâna trecută, de Poliţia Locală. În total, au fost aplicate 63 de amenzi, în valoare totală de 11.150 lei.

Conducerea Poliţiei Locale susţine că, zilnic, prin zonele centrale ale municipiului au patrulat câte 70 de agenţi, care au urmărit gradul de implicare al cetăţenilor în curăţarea trotuarelor sau înlăturarea ţurţurilor periculoşi de pe streşinile imobilelor. Înainte de a se aplica sancţiuni s-au dat avertismente, iar cei mai mulţi dintre cei vizaţi s-au conformat.

"Este îmbucurător faptul că marea majoritate a proprietarilor locuinţelor şi spaţiilor comerciale sau a sediilor instituţiilor au înţeles obligaţia ce le revine conform legii, de a degaja de gheaţă şi zăpadă trotuarele aflate în faţa spaţiilor care le aparţin, precum şi eliminarea ţurţurilor apăruţi la streşinile imobilelor", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Poliţiei Locale Brăila. Acesta a precizat, însă, că au fost aplicate sancţiuni contravenţionale doar dacă cei în cauză nu s-au conformat. Au fost amendaţi 37 agenţi economici, 18 asociaţii de proprietari şi 8 persoane fizice. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 11.150 lei (111,5 milioane de lei vechi).

Poliţiştii locali au găsit şi situaţii în care îndepărtarea zăpezii şi gheţii nu s-a putut face din motive obiective. Astfel, printre proprietarii de imobile erau şi 43 de persoane în vârstă, singure, şi 7 persoane cu handicap locomotor. S-au mai găsit, de asemenea, 45 de imobile abandonate, 29 de terenuri virane, 18 şantiere în conservare şi 46 de spaţii comerciale nefuncţionale temporar. Trotuarele din dreptul spaţiilor respective nu fuseseră curăţate de nimeni, însă Poliţia Locală încearcă să îi identifice pe proprietari sau administratori, pentru a-i trage la răspundere.

"În cel mai scurt timp vom identifica persoanele fizice care deţin imobile abandonate, administratorii care deţin spaţii comerciale nefuncţionale şi pesoanele fizice care nu au fost găsite la domiciliu. Împotriva acestora vor fi luate măsurile contravenţionale prevăzute de HCLM Brăila nr. 5/2003, care prevede sancţiunea cu amendă de la 50 la 200 lei pentru persoanele fizice, şi de la 250 la 750 lei pentru persoanele juridice. Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare", precizează conducerea Poliţiei Locale Brăila.

Ciorapi peste ghete, noua modă împotriva alunecuşului în Focşani

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite