Poliţia Locală Brăila a amendat cu câte 1.000 lei familiile de rromi care au aprins grătare într-un cimitir, de Paştele Blajinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro

Două familii de rromi au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.000 lei, în cimitirul “Sf. Constantin” din Brăila, pentru că au aprins grătare printre morminte, de Paştele Blajinilor. Prepararea micilor şi a fripturilor în cimitir a devenit o tradiţie a rromilor brăileni în ultimii ani, dar dacă până acum aceste aspecte erau trecute cu vederea de autorităţi, de data aceasta Poliţia Locală a reacţionat.

Poliţiştii locali au intervenit, cu fermitate în cimitirul „Sf. Constantin”, astăzi, în jurul orei 11.00, solicitându-le rromilor să stingă cărbunii încinşi şi să îşi demonteze grătarele. Cei care deja apucaseră să facă focul au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru încălcările prevederilor Legii Picnicului, care interzice aprinderea grătarelor în alte locuri decât cele special amenajate în acest scop.

Alţi rromi au fost întorşi de la poarta cimitirului de către agenţii care i-au văzut că voiau să intre cu grătare. Cei sancţionaţi au protestat, spunând că n-au ştiut că nu e voie cu grătarele în cimitir şi că aşa e tradiţia la ţigani, să se facă masă mare, cu friptură şi cu fum, pentru sufletul răposaţilor. Totuşi, rromii s-au conformat şi au strâns grătarele.

Citiţi şi

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite