Oamenii de afaceri care au fentat statul cu milioane de lei. Schema prin care au obţinut deducerea ilegală a TVA-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Patru administratori de firme au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii au descoperit că oamenii de afaceri au falsificat facturi fiscale în valoare de peste 39 de milioane de lei, ce vizau achiziţii fictive de cereale şi plante tehnice.

Procurorii DNA au trimis în judecată, în stare de libertate, patru persoane, administratori ai unor societăţi comerciale din Brăila, sub acuzaţia de evaziune fiscală, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

”În perioada 2009-2011, unul dintre inculpaţi, beneficiind de ajutorul celorlalţi trei, ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor pe care le administra un număr de 121 facturi fiscale (în valoare totală de 39.015.440 lei) privind cheltuieli cu achiziţii fictive de cereale şi plante tehnice. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 7.445.687 lei, reprezentând TVA dedus în mod nelegal”, au stabilit anchetatorii.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal. Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe bunurile oamenilor de afaceri în vederea recuperării prejudiciului. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse de către DNA.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Judecătorii au decis anularea tuturor probelor din dosarul de evaziune al Hexi Pharma. Decizia poate fi contestată

Zeci de percheziţii în ţară într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul vânzării de maşini second hand. Prejudiciu de 6 milioane de euro

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite