Megaevaziune fiscală cu nisip şi pietriş din râul Siret. Circa 15.000 de tone de materiale au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Galaţi şi Vrancea într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizate două societăţi comerciale.

În continuarea cercetărilor dintr-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, dar şi de reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale Apele Române, respectiv Gărzii de Mediu, au pus în executare miercuri, 15 decembrie,  cinci mandate de percheziţie domiciliară.

Una dintre percheziţii a avut pe raza comunei Nicoreşti, judeţul Galaţi, iar alte patru pe raza oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, la sediile sociale a două societăţi comerciale, la punctele de lucru şi la domiciliul administratorului acestora. Cele două societăţi comerciale desfăşoară activităţi în domeniul exploatării şi comercializării de agregate minerale.

„Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate documente contabile şi a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 10.000 de metri cubi (N.R.: circa 15.000 de tone) de agregate minerale, fiind vorba de opt sortimente de pietriş de diferite dimensiuni şi de nisip, extrase din terasamentul râului Siret atât de pe raza judeţului Galaţi, cât şi de pe raza judeţului Vrancea”, spun reprezentanţii IPJ Galaţi.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz sub suspiciunea de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de Legea nr. 241/2005. De asemenea, reprezentanţii Gărziu de Mediu au aplicat patru sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 92/2021, O.U.G. 195/2005 şi H.G. 856/2002, în valoare totală de 140.000 de lei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Percheziţii într-un dosar de furturi din TIR-uri din Germania şi Franţa. Prejudiuciu total, 1,3 milioane de euro

UPDATE Percheziţii la Brigada de Poliţie Rutieră. Sunt supectaţi poliţiştii care au luat mită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite