Municipalitatea brăileană a făcut primii paşi spre contorizarea individuală a apartamentelor privind consumul de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Municipalitatea brăileană încearcă să rezolve problema veşnicelor datorii acumulate de asociaţiile de proprietari la plata apei potabile prin contorizarea individuală a apartamentelor. În plus, contoarele montate pe scara blocului sunt de ultimă generaţie, fiind capabile să transmită la distanţă datele colectate.

Primarul Marian Dragomir anunţă că s-a început implementarea unui proiect pilot, în colaborare cu Compania de Utilităţi Publice „Dunărea”, privind contorizarea şi facturarea individuală la apă. Acesta a punctat că două asociaţii de proprietari, mai exact 16 apartamente în cadrul Asociaţiei 368, respectiv, 30 de apartamente în cadrul Asociaţiei 718, din Ansamblul Buzăului au acceptat varianta contorizării individuale la apă.

Potrivit primarului, cele două asociaţiiau fost selectate deoarece nu aveau înregistrate datorii. Pentru început, citirea se va face prin intermediul unui autovehicul ce a fost dotat cu aparatură specială, ce va trece pe lângă blocurile în cauză. Pe termen lung, urmează să se amenajeze staţii speciale, în fiecare cartier, pentru colectarea datelor.

„Scopul este acela de a avea un consum real şi o plată adecvată a celor care consumă apă, pentru a evita orice discuţii referitoare la valoarea facturii, la faptul că unii în loc de 12 metri cubi de apă declară 15 sau 8 mc. Urmează ca în lunile următoare să vedem dacă acest proiect pilot are efectul scontat. Dacă cetăţenii de pe cele două scări pe care s-au făcut deja aceste montaje vor reacţiona pozitiv”, a exlicat edilul-şef.

La felul cum a fost gândit proiectul, proprietarii vor trebui să suporte integral costul montării apometrelor. Un alt detaliu important ţine de faptul că absolut toţi membrii asociaţiei de proprietari trebuie să fie de acord cu contorizarea individuală. Dacă un singur proprietar refuză, întreg blocul nu poate beneficea de acest sistem modern.

Cititi si


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite