Ingeniozitate: Hoții se dau drept angajați ai Primăriei sau distribuitori de detergenți pentru a intra în casele brăilenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două cazuri aparte au ajuns pe masa polițiștilor brăileni. În timp ce unul dintre hoți s-a folosit de calitatea de distribuitor al unei firme de detergenți, altul a postat în angajat al Primăriei care execută servicii de deratizare pentru a fura bani din locuințele celor care au avut încredere în ei.

Au profitat de naivitatea oamenilor și de neatenția lor, au pătruns în case reușind să pună mână pe 2.000 lei, respectiv 750 de lei.

Polițiștii spun că hoții îi încântă pe brăileni cu „oferte speciale", la prețuri fără concurență.

„Fie că vând diverse produse, fie că îşi însuşesc false calităţi pentru a presta diferite servicii, aceste persoane, caracterizate din punct de vedere psihologic prin perspicacitate, imaginaţie, viclenie, perfidie, ipocrizie, au capacitatea de a părea simpatici, cinstiţi, convingători, deosebit de amabili. Modul de acţiune este preponderent pe cale verbală. Deşi nu au un nivel de pregătire ridicat, dispun de un debit verbal adaptat rolului şi adecvat scopului urmărit, accesibil victimei, alegându-şi dintre victimele potenţiale pe cele mai naive sau predispuse la a fi înşelate", se arată în raportul polițiștilor.

Hoții au ca principală armă de atac minciuna. De asemenea, sunt în stare să-şi asume identităţi convingătoare, diferite de cele reale, „susţinute" adesea de legitimaţii false; folosind un limbaj persuasiv, reuşesc să îi facă pe brăileni să le dea permisiunea de a pătrunde în locuinţă, fie pentru a putea expune mai în amănunt produsele oferite spre vânzare, a aştepta plata pentru produs, a cere un pahar cu apă, a face deratizare, dezinsecţie, verificări la gaze sau apă ori alte motive.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite