Infanteriştii marini se antrenează la munte. Brăilenii experimentează traiul în condiții de izolare

0
Publicat:

Militarii din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină, unitate aparținând Flotilei Fluviale Brăila, experimentează traiul în condiții de izolare și se antrenează timp de două săptămâni pe munte.

Infanteriștii marinari, antrenamente la munte FOTO: Iulian Caraman
Infanteriștii marinari, antrenamente la munte FOTO: Iulian Caraman

„Ne antrenăm și ne perfecționăm deprinderile în a acționa rapid și eficient în orice mediu”, au transmis reprezentanții Flotei Fluviale, pe Facebook.

Timp de două săptămâni, militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină, aparținând Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, execută activități specifice de instruire pentru conducerea taberei.

Potrivit sursei citate, activitatea are ca scop „antrenarea şi menținerea cunoştințelor învățate în cazarmă privind traiul în condiții de izolare temporară, pregătirea, organizarea şi conducerea instrucției specifice în condițiile zonei de munte ziua şi noaptea şi acomodarea militarilor la condițiile geoclimatice specifice muntelui pe timp de iarnă”.

Infanteriștii marini, exerciții la munte FOTO: Iulian Caraman
Infanteriștii marini, exerciții la munte FOTO: Iulian Caraman

„Antrenarea deprinderilor militarilor privind confecționarea mijloacelor improvizate de transport a militarilor răniţi şi a celor în folosirea cu pricepere a avantajelor terenului pentru executarea unor acțiuni îndrăznețe au rolul de a perfecționa instrucția infanteriştilor marini”, au mai precizat reprezentanții Flotilei Fluviale. 

Militari francezi, la exercițiul cu trageri de luptă, din Smârdan.

Aproximativ 600 militari francezi din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România au început, la sfârșitul lunii trecute, exercițiul cu trageri de luptă „Eagle Meda 23” din Poligonul Smârdan, județul Galați.

„Scopul principal al exercițiului este antrenarea forțelor din cadrul Grupului de Luptă privind capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, desfășurate pe flancul de sud-est al Alianței”, a transmis MApN.

În cadrul exercițiului vor fi executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc.

Poligon de standard NATO

Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi, a fost modernizat recent și adus la cele mai noi standarde NATO, ca urmare a unei investiții cu o valoare estimată de 29.500.000 lei, adică peste 6 milioane de euro, aprobată de Guvern în decembrie 2019.

Poligonul de tragere Smârdan se află în partea de sud a judeţului Galaţi, la 15 kilometri de municipiul Galaţi, pe teritoriul comunei Smârdan. A fost înfiinţat în 1951 şi are o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare.

Aici se poate asigura cazarea pentru sute de militari. Acest poligon este omologat pentru exerciţii ale infanteriei, tancurilor, trupelor chimice, precum şi trageri ale aviaţiei. În ultimii ani, la Smârdan s-au derulat exerciţii militare multinaţionale de mare amploare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite