Greu de închis: şantajistul prins în flagrant, arestat numai după ce a fost acuzat şi de proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost arestat de către o instanţă a Tribunalului Brăila. FOTO: Arhivă Nicoleta Butnaru
Bărbatul a fost arestat de către o instanţă a Tribunalului Brăila. FOTO: Arhivă Nicoleta Butnaru

Judecătorii Tribunalului Brăila au admis recursul procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a bărbatului de 24 de ani, pentru şantaj şi proxenetism, după ce instanţa Judecătoriei a respins arestarea doar pentru şantaj.

Tânărul care a şantajat-o pe fata de 18 ani, după ce ar fi refuzat să plece în Belgia pentru a practica prostituţia, a ajuns în spatele gratiilor. Judecătorii Tribunalului Brăila au admis recursul procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a lui Haris M. pentru infracţiunile de şantaj şi proxenetism. După cum ne-au precizat poliţiştii, brăileanul a fost deja dus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Potrivit magistraţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în cursul lunilor octombrie şi noiembrie, tânărul "a îndemnat-o pe partea vătămată să practice prostituţia în Belgia, înlesnindu-i efectuarea acestei activităţi prin purtarea unor discuţii cu o persoană de sex masculin, pe nume «Mădălin», din Belgia, în vederea obţinerii unei locuinţe şi a identificării unui club unde urma ca partea vătămată să se prostitueze, sens în care a achiziţionat şi două bilete de avion, pe numele său şi al părţii vătămate, cu destinaţia Bruxelles-Belgia". După ce fata a refuzat să se prostitueze, precizează procurorii, Haris a constrâns-o pe fată să îi dea suma de 1.500 de euro, ameninţând-o cu fapte de violenţă (atât pe ea cât şi pe familia acesteia) şi cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru ea. Şantajistul a fost prins în flagrant în ziua de 27 noiembrie, primind suma de 1.000 de lei, ca primă tranşă din totalul de 1.500 de euro.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite