GALERIE FOTO: Fosta policlinică de copii, clădire - monument istoric, va fi reabilitată de Casa Județeană de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea se află acum într-o stare avansată de degradare
Clădirea se află acum într-o stare avansată de degradare

Este vorba despre clădirea fostei policlinici de copii aflată pe Calea Călăraşilor, care acum se află într-o stare avansată de degradare. Casa Naţională de Pensii a alocat 2,5 milioane de euro pentru lucrările de restaurare în această vară.

Lucrările de reabilitare vor putea începe odată ce proprietarul, Casa Judeţeană de Pensii Brăila, va obţine avizele necesare demarării lucrărilor. Imobilul în care a funcţionat policlinica de copii este inclus pe lista monumentelor istorice din judeţul Brăila de aceea are nevoie de avizul Comisiei Monumentelor Istorice pentru orice fel de intervenţii.

După obținerea acestui aviz, proprietarul poate intra în posesia autorizației de construcție. Apoi trebuie întocmit caietul de sarcini și publicat anunțul în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Clădirea se află acum într-o stare avansată de degradare

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


„Ne-am dorit de mult să reabilităm această clădire. Acum mai avem câțiva pași de parcurs, mai avem de obținut câteva avize, pe care le vom lua, sper eu în câteva zile și apoi vom putea da drumul la licitație pe SEAP", ne-a declarat Sorin Enache, directorul Casei Județene de Pensii.
Imobilul va servi drept sediu al CJP Brăila


Imobilul se află de câţiva ani buni într-o stare avansată de degradare. În anul 2004 clădirea a fost câștigată în instanță de CJP. În anul 2007 a fost realizată expertiza tehnică a imobilului, iar în 2008 s-a achiziţionat Serviciul de proiectare. Firma câştigătoare, o societate din Focşani a realizat studiul geotehnic şi a întocmit proiectul tehnic, dar lucrările nu au putut fi demarate fiindcă finanţarea a lipsit cu desăvârşire până acum.

Pentru protejarea trecătorilor care riscau să se trezească cu bucăți de tencuială în cap, CJP a montat, în urmă cu aproape doi ani, nişte copertine de sârmă. După ce va fi refăcută clădirea va deveni noul sediu al Casei de Pensii.
„Când am văzut mai demult că se lucrează, am crezut că nu se vor opri până nu o termină. Au pus un acoperiş de plasă şi atât. E păcat de felul în care a ajuns", ne-a spus Maria Agheboaie, 70 de ani, pensionară.


"Din câte știu eu, clădire a fost dezafectată și a rămas așa fiindcă n-au fost bani pentru a fi reparată. Este bine dacă se apucă acum de ea să o refacă fiindcă este păcat o așa clădire să rămână de izbeliște sau să se dărâme", ne-a spus Cristian Vlădescu, 47 de ani.

Clădirea situată pe Calea Călăraşilor nr. 14 a fost construită în anul 1937, la iniţiativa lui Vasile Demetrescu-Brăila, medic şef al Asigurărilor Sociale din Brăila pe vremea aceea. Are o suprafaţă de circa 3.600 mp şi în anul 2004 a fost inclusă în lista monumentelor istorice la poziţia 58 Br-II-m-B-02077 sub denumirea Palatul Asigurărilor Sociale Brăila. În anul 2004 prin sentinţa Tribunalului Brăila, clădirea a revenit Casei Judeţene de Pensii după ce aparţinuse Direcţiei de Sănătate Publică.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite