FOTO Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Brăila. Sute de elevi au asistat cu gura căscată la demonstraţiile jandarmilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Ziua Porţilor Deschise organizată de jandarmii brăileni a avut mare succes în rândul elevilor brăileni din municipiu. În cadrul programului Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun, câteva sute de copii au participat la acţiunea desfâşurată în curtea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila.

Jandarmii le-au prezentat celor mici o serii de exerciţii demonstrative de autoapărare, exerciţii de dresaj canin, standuri cu armamentul din dotare. Totodată, a fost simulată şi o intervenţie antiteroristă.

Intervenţia a avut următorul scenariu: trei persoane neidentificate au deschis focul asupra Băncii Naţionale a Ropmâniei, obiectiv la care paza este asigurată de Jandarmerie. Un echipaj de intervenţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, s-a angajat în schimburi de focuri cu teroriştii, asigurând zona până la sosirea trupelor antitero. Trupele specializate au luat cu asalt „clădirea” în care se aflau teroriştii, reuşind să îi anihileze rapid. Pentru mai multă veridicitate, s-au folosit din plin gloanţe oarbe, iar focurile de armă au creat multă emoţie în rândul micilor vizitatori.

Copii au fost încântaţi şi de standurile de prezentare ale jandarmilor, mulţi dintre ei cerându-le permisiunea gazdelor să se fotografieze ţinând câte o armă în mână.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite