FOTO Crescătorie de porumbei voiajori la şcoala din Ciocile. Elevii vor îngriji şi antrena păsările, pentru a le transforma în viitorii campioni ai cerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii se vor implica activ în creşterea porumbeilor primiţi în dar   FOTO Asociaţia Danubius
Elevii se vor implica activ în creşterea porumbeilor primiţi în dar   FOTO Asociaţia Danubius

Elevii şcolii gimnaziale din comuna Ciocile, judeţul Brăila, au devenit columbofili cu acte în regulă, după ce, într-o anexă a instituţiei de învăţământ respective a fost amenajată o mini crescătorie de porumbei voiajori. Iniţiativa le-a aparţinut membrilor Asociaţiei de Prietenie Ciocile – Mardelles - o localitate din Franţa cu care este înfrăţită comuna brăileană.

Asociaţia Columbofilă „Danubius” Brăila a sprijinit de la bun început această idee, donându-le elevilor câţiva porumbei. De asemenea, Marius Păvăleanu, un columbofil experimentat din Ciocile, a donat şi el câteva păsări, numărul porumbeilor existenţi în noua crescătorie ajungând astfel la 38.

"Considerăm că prin înfiinţarea în parteneriat a acestei crescătorii de porumbei voiajori, prima de acest gen la nivel naţional, elevii Şcolii Gimnaziale Ciocile vor reuşi să cunoască noi pasiuni şi să alterneze şcoala cu activităţi extraşcolare foarte interesante", a declarat Marian Dragomir, preşedintele Asociaţiei Columbofile "Danubius" Brăila, pe 19 octombrie, când a fost inaugurată crescătoria.

Pe parcursul anului 2015, Clubul Şcolar Sportiv "Voiajorul" Ciocile va fi înregistrat la Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România. Astfel, elevii vor fi avea astfel posibilitatea să participe la antrenamente şi concursuri, implicându-se activ la vaccinarea, administrarea de tratamente şi, în general, îngrijirea păsărilor. Totul pentru a putea savura bucuria întoarcerii la crescătorie a porumbeilor lansaţi în concurs.

Pentru a se implica şi mai mult în acest proiect, elevii vor fi stimulaţi să îşi aleagă câte un favorit din cei 38 de porumbei astfel încât, pe lângă competiţia generală, să se poată organiza şi o competiţie internă pe crescătorie.

Citiţi şi

Oraşul Ianca a găzduit cea mai mare lansare de porumbei voiajori organizată vreodată în judeţul Brăila

BrăilaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite