EXCLUSIV: Brăila devine capitala vânătorilor de fantome! Tele Search Japonia şi Ghost lab vin să filmeze stafii în casele vechi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manuela Chirosca cu poza realizată la imobilul din strada Ana Aslan
Manuela Chirosca cu poza realizată la imobilul din strada Ana Aslan

O televiziune din Japonia vine în „Oraşul cu salcâmi" să facă un film despre fantomele care ar sălăşlui într-o casă de pe Ana Aslan.Brăileanca Manuela Chiroşcă, 43 de ani, agent de pază la o firmă, pasionată de fantome, este cea care, în iunie 2010, a reuşit să facă poze inedite într-o casă părăsită de pe strada Ana Aslan.

Brăila: Bătrânii de la căminul “Sfântul Nicolae” se mută în casă nouă

Femeia urmăreşte de ani buni fenomenele paranormale, iar în vara acestui an, după ce a pozat nişte umbre alburii şi a postat fotografiile pe internet, a fost contactată de Tele Search Japonia şi Ghost Lab, care, în ianuarie 2011, vor veni să facă un documentar aici.

Apariţia misterioasă din casa situată pe strada Ana Aslan nr.21

„Sunt, recunosc, pasionată de paranormal şi am reuşit să surprind câteva imagini făcute chiar cu telefonul mobil, ale unor prezenţe stranii. Am reuşit prin intermediul internetului să fac cunoscute imaginile. Interesant este faptul că zvonuri despre o apariţie misterioasă circulă şi despre clădirea de la numărul 29, unde este un cămin de bătrâni, dar şi despre Hotelul Bristol", ne-a povestit Manuela Chiroşcă.

Povestea casei cu fantome

Pe de o parte, este de notorietate deja faptul că, în Brăila, tot pe Ana Aslan, la nr.29, unde se află căminul de bătrâni, este aşa-numita Casă cu Fantome, casă despre care s-a scris mult, existând chiar mărturii ale unor oameni care au descoperit acolo cadavrul unei femei, zidit în subsol.

Imobilul de la nr. 21 de pe Ana Aslan, unde Manuela a realizat fotografiile, aparţine Consiliului Judeţean, iar povestea acestuia pare a fi desprinsă din legendele Brăilei.

Casa unde a fost vizualizată misterioasa apariţie

La jumătatea  secolului, aici, a avut loc o dramă.

În anul 1923, casa era proprietatea statului german, fiind folosită de cei aflaţi în misiune consulară la Brăila. Legenda spune că, după ce naziştii au venit la putere, aici ar fi fost asasinat un oarecare Wolfmann, posibil evreu german.

O altă casă în care Manuela spune că a pozat fantome şi cu care i-ar fi ademenit pe japonezi este fostul Hotel Bristol sau Pescăruş, de pe Regală. Aici, în anul 1928, fiul unui armator grec, un tânăr de nici 25 de ani, ar fi fost asasinat.

La mijloc s-ar afla o poveste amoroasă. Grecul se întâlnea pe ascuns în acest hotel cu mult mai tânăra soţie a unui comisar de poliţie. Surprins de soţul încornorat, grecul a fost împuşcat, dar a fost scos din hotel fără probleme chiar de poliţişti. Soţia adulteră a dispărut într-o mănăstire.

„Aceasta este o oportunitate pentru dezvoltarea turismului local. Sincer, eu cred că totul trebuie speculat în folosul comunităţii locale", ne-a declarat Liliana Barbu, agent de turism şi organizator de excursii tematice în zone inedite.

„În zilele însorite, umbra unui om apare pe pereţii hotelului. Nu însă şi persoana care produce umbra"
, spune, cu convingere, Manuela.

Din motive legate de securitatea informaţiilor, Manuela Chiroşcă nu ne-a permis să fotografiem mailul cu datele de contact ale celor două instituţii care au contactat-o.

„După ce s-a aflat de apariţiile misterioase, o televiziune din Japonia, Tele Search, specializată în producţia de documentare tv, şi-a anunţat intenţia de a poposi în 2011 în Brăila, unde vor realiza un documentar referitor la fenomenele paranormale cunoscute până acum", a adăugat Manuela.

1,4 miliarde de lire sterline

Potrivit site-urilor de specialitate, 1,4 miliarde de lire sterline intră anual în buzunarele vânătorilor de fantome din Scoţia. „Întotdeauna ceva anormal va atrage însutit faţă de ceva normal. Apariţiile misterioase pot atrage turişti avizaţi. Sunt vânători de fantome aşa cum sunt vânători de eclipse, gata să cheltuiască bani şi timp pentru a-şi satisface curiozitatea. Dacă va fi realizat un documentar care să surprindă o astfel de apariţie, cu siguranţă aceasta va aduce turişti dedicaţi în oraş", ne-a declarat Liliana Barbu, agent de turism spre ţări exotice, organizator de excursii tematice.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite