Sute de litri de motorină delapidaţi de marinari, la Galaţi. Cum creau plusuri în gestiune angajaţii de pe navele fluviale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii au descoperit trei bărbaţi care îşi făcuseră un obicei din a crea, prin mijloace frauduloase, plusuri în gestiunea navelor unde lucrau, pentru a putea delapida apoi sute de litri de motorină. Prejudiciul depăşeşte 8.000 de lei.

În perioada 11-16 mai, poliţiştii Biroului Transporturi Navale Galaţi au efectuat mai multe controale ce au vizat păstrarea şi gestionarea carburanţilor şi lubrifianţilor la bordul navelor.

”Cu ocazia controlului efectuat pe 11 mai, la bordul unei nave macara plutitoare aflată pe fluviul Dunărea, în zona km 156, s-a constatat că un bărbat, de 59 de ani, având calitatea de gestionar, a creat, prin mijloace frauduloase, un plus de 1.431 litri de motorină în gestiunea respectivei nave, în valoare de 6.840 de lei, întocmind în fals evidenţele de consum. În data de 14 mai, poliţiştii Biroului Transporturi Navale Galaţi au constatat în gestiunea altui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Brăila, mecanic la bordul unei nave remorcher, un plus de 65 litri de motorină, creat prin mijloace frauduloase”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În cele două cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru crearea de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase, delapidare, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe 16 mai, cu ocazia unui control la bordul unei nave macara plutitoare, s-a constatat că un bărbat, de 60 de ani, din municipiul Galaţi, în calitate de gestionar, ar fi delapidat cantitatea de 327 de litri de motorină din gestiunea navei, în valoare de 2.000 de lei. Bărbatul este cercetat acum pentru delapidare.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite