Consiliul Judeţean Brăila se opune comasării spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalelor de Pneumoftiziologie şi de Obstetrică, Ginecologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, CJ spune: „Nu!".

Ministrul Cseke Attila a declarat de curând că, din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.

Comasarea spitalelor provoacă nemulţumiri, la Brăila

Interese pentru cele o sută de milioane din străzile Brăilei


Doar că Ministerul nu mai poate lua niciun fel de decizii în privinţa spitalelor pe care, cu câteva luni în urmă, le-a pasat administraţiilor locale.
„Nu suntem de acord", a declarat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean, în a cărui administraţie se află cele trei spitale menţionate.


Priorităţi diferite


„Brăila are acum altă prioritate. Trebuie să stabilizăm din toate punctele de vedere Spitalul Judeţean, trebuie dotat complet, ne trebuie un proiect care să respecte circuitele europene", a mai spus Stancu.


În plus, preşedintele CJ mai crede că managerului Spitalului Judeţean i-ar fi extrem de greu să conducă trei unităţi care se află la distanţă mare unul de celălalt.


Propunerea nu este privită cu ochi buni nici de către managerului Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, Radu Duţu.
„Nu văd nicio justificare. Acolo unde sunt unităţi nerentabile, unde au nevoie să reducă din personal, pot reduce. La noi nu sunt cheltuieli exagerate, iar cu personalul suntem la minimum din grilă", ne-a declarat managerul Maternităţii.


Ştefan Sînpetru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie s-a abţinut de la comentarii spunând doar că aşteaptă o întâlnire cu autoritatea locală care administrează spitalele pentru a afla pe ce poziţie se situează aceasta.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite