Ce condamnare a primit tânărul care şi-a înjunghiat bunica de 60 de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Mădălin Dinu (24 de ani) la 24 de ani de închisoare pentru violare de domiciliu, tentativă la furt calificat şi omor calificat.

Comunitatea din judeţul Brăila a fost zguduită în decembrie 2015 de o crimă comisă cu o cruzime ieşită din comun. Constantina Dinu, o bătrână de 67 de ani  din localitatea Zamfireşti, comuna Galbenu, a fost lovită de nu mai puţin de 60 de ori cu un cuţit şi lăsată să moară în agonie.

"A lovit-o în mod repetat cu un obiect tăietor-înţepător, provocându-i un şoc hemoragic, consecinţa unor plăgi tăiate şi înjunghiate superficiale şi profunde, unele penetrante în cavităţile toracică şi abdominală, cu leziune cardiacă parţială, leziuni pulmonare, leziune splenică şi de colon descendent, care au condus în mod direct şi necondiţionat la decesul acesteia", au precizat medicii legişti.

Anchetatorii au stabilit că mobilul crimei a fost jaful, iar cercetările au dus la Mădălin Dinu (24 de ani), nepotul vitreg al victimei. Tânărul a avut de la început o atitudine sfidătoare şi a refuzat să colaboreze cu poliţiştii.

"Inculpatul a săvârşit agresiunea depăşind cu mult gradul de violenţă necesar suprimării vieţii victimei în vârstă de 67 de ani. După săvârşirea faptei, inculpatul nu a manifestat regret faţă de ceea ce i se imputa chiar de membrii familiei sale. După descoperirea hainelor şi obiectelor de încălţăminte murdare de sânge, la locuinţa inculpatului, acesta a înţeles să adopte o atitudine nu numai nesinceră, ci lipsită de logică, atitudinea sa necooperantă dovedind tocmai lipsa regretului şi dispreţul faţă de normele de convieţuire socială", susţin procurorii.

Surprins la furat

Ulterior, s-a descoperit că Mădălin Dinu a intrat prin efracţie în locuinţa bunicii sale, de unde intenţiona să sustragă bunuri, însă a fost surprins de victimă. Bătrâna l-a tratat întotdeuna ca pe cineva din familie, dar pentru tânăr nu a contat acest lucru, dovadă  că a înjunghiat-o de nu mai puţin de 60 de ori.

Şi una dintre persoanele chemate să depună mărturie în legătură cu cele întâmplate a ajuns în boxa acuzaţilor pentru mărturie mincinoasă, fiind vorba de Petre Marius Daniel, în condiţiile în care nu a ”spus tot ce ştie în legătură cu împrejurările esenţiale cu privire la care a fost întrebat privind identitatea autorului omorului, desfăşurarea agresiunii, îmbrăcămintea victimei, numărul mare de lovituri de cuţit şi mobilul autorului”, după cum s-a reţinut în rechizitoriu. Judecătorii au considerat însă că nu sunt suficiente probe pentru a dovedi acuzaţia şi l-au achitat.

Pe 20 martie, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Mădălin Dinu la 24 de ani de închisoare pentru violare de domiciliu, tentativă la furt calificat şi omor calificat, pedeapsa fiind egală cu vârsta pe care o are în prezent ucigaşul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite