Ce a păţit un brăilean care nu a respectat măsura izolării voluntare, fiind depistat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: www.digi24.ro
Foto: www.digi24.ro

Poliţiştii avertizează că, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Marţi, 24 martie, un bărbat din judeţul Brăila care nu a respectat măsura izolării voluntare şi a părăsit domiciliul, a fost depistat de poliţişti şi condus direct într-un centru de carantină, unde va rămâne 14 zile.

Potrivit informaţiile furnizate de IPJ Brăila, bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei pentru încălcarea Ordonanţei Militare 2/2020. ” Inconştienţa trebuie aspru pedepsită, în contextul actual! Nu tolerăm astfel de situaţii”, a scris Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila, pe Facebook.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Brăila au fost efectuate peste 800 de razii pentru prevenirea şi răspândirea COVID-19, poliţiştii brăileni acţionând, în sistem integrat, alături de celelalte structure din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a peste 300 de persoane, în 429 de locaţii,  şi au fost verificate 78 de societăţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Totodată, conform prevederilor ordonanţei militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile. Aceste măsuri nu exonerează persoanele de răspunderea contravenţională sau penală

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite