Medicii din R. Moldova implicaţi în lupta cu COVID-19 vor fi motivaţi financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus Moldova

Cadrele medicale implicate în acordarea asistenţei medicale persoanelor care sunt suspecte sau confirmate cu COVID-19 vor primi un supliment în mărime de 100% din salariul de funcţie, suplimentar la motivările financiare deja determinate.

Declaraţia a fost făcută de ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, tramsmite IPN.

Viorica Dumbrăveanu a mai anunţat că banii donaţi pe conturile deschise de către Ministerul Finanţelor pentru lupta cu COVID-19 vor fi donaţi medicilor din prima linie şi echipelor asistenţei medicale prespitaliceşti de urgenţă care asistă şi transportă suspecţii de COVID-19.

„Există şi agenţi economici şi persoane fizice care actualemnte tranferă bani pe contul deschis de către Ministerul Finanţelor şi cu mare responsabilitate vreau să anunţ că aceşti bani vor fi direcţionaţi pentru motivarea financiară a angajaţilor din sistemul medical care sunt pe prima linie în lupta cu COVID-19”, a declarat ministra.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 125. Printre ei şi cadre medicale.

https://www.ipn.md/ro/cadrele-medicale-implicate-in-lupta-cu-covid-19-vor-7967_1072425.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite