Câtă nevoie are Brăila de metrou. Ce a declarat şeful judeţului despre investiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un metrou se va construi în Cluj Napoca, sursa: Pixibay
Un metrou se va construi în Cluj Napoca, sursa: Pixibay

Pod versuss metrou. Un politician local, care este chiar şeful judeţului, susţine că Brăila nu are nevoie de transport subteran, ci de pod peste Dunăre. Inedita comparaţie a fost făcută în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de şeful CJ Francisk Chiriac.

Oficialul vorbea despre priorităţile judeţului în momentul în care a făcut comparaţia între metroul clujean şi podul brăilean. Potrivit lui Francisk Chiriac, prioritare pentru judeţul Brăila sunt dezvoltarea infrastructurii rutiere şi medicale şi a resursei umane, nu construirea unui metrou.

„Se tot vorbea despre ce elemente trebuie să deţină o zonă, un teritoriu, un UAT pentru a veni dezvoltatori, investitori. Erau partea de infrastructură, partea de sănătate, partea de resursă umană. Lucruri despre care vă vorbesc de ani de zile! Şi în asta investim foarte mult. Pentru resursă umană vorbim de fiecare dată cu universităţile. Ne pregătim astfel încât să devenim şi noi o zonă foarte viabilă pentru noi investiţii. 

Nu ne gândim la metrou, nu avem nevoie de metrou în Brăila. Dar ne gândim la pod, ne gândim la infrastructura rutieră care să lege Moldova de Dobrogea. Noi putem deveni un nod foarte important în ceea ce priveşte schimbul de mărfuri, relocare, chiar şi producerea mărfurilor, pentru că ne ajută Dunărea”, a declarat Francisk Chiriac, în cadrul plenului Consiliul Judeţean Brăila, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei.

Podul peste Dunăre de la Brăila va lega Muntenia de Dobrogea. Pentru ridicarea obiectivului şi construirea drumurilor de acces, vor fi alocate fonduri europene în valoare de aproximativ 500 milioane euro. Podul ar putea fi folosit din anul 2023.

În ceea ce priveşte metroul de la Cluj-Napoca, specialiştii estimează că magistrala de 14,4 kilometri va costa 986 de milioane de euro. Conform proiectului, magistrala va avea 14 staţii şi va fi gata în 11 ani.

Vă recomandam şi: 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite