Pod hobanat spectaculos, cât un bloc de 24 de etaje. Pilonul central a ajuns la peste 20 de metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări avansate la podul hobanat de la Galaţi , sursa: CJG
Lucrări avansate la podul hobanat de la Galaţi , sursa: CJG

Podul hobanat, cea mai complexă construcţie realizată în oraşul Galaţi de la Revoluţie încoace, prinde contur. Pilonul central al podului a ajuns deja la peste 20 de metri înălţime şi s-au turnat 3000 de metri cubi de beton.

Se lucrează la podul hobanat de pe Centura oraşului Galaţi, cel mai mare şi scump proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Podul va avea 62 de metri înălţime, cât un bloc cu 24 etaje. 

Pilonul central al podului hobanat pe care Consiliul Judeţean Galaţi îl realizează la Drumul de Centură a ajuns deja la peste 20 de metri înălţime. Până în acest moment, s-au turnat 3000 de metri cubi de beton. De asemenea, structurile laterale de susţinere a podului au fost deja finalizate. Acum se lucrează la confecţionarea tronsoanelor metalice ale tablierului, care va fi montat la faţa locului”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, pe Facebook.

Podul hobanat va avea patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galaţiului. 

La finalul lucrărilor, pilonul central va avea o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului.

Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Vă recomandăm şi: 

Cum arată o maşină de lux „reparată“ într-un service din Galaţi: improvizaţii cu burete, piese stricate şi kilometri în plus

Au început lucrările de modernizare a Drumului de Centură al Galaţiului. Cât costă totul şi când va fi gata

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite