Motivul pentru care Clujul e cel mai scump oraş din ţară. Explicaţie bizară dată de Emil Boc şi comparaţia cu Munchen şi Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc crede că un oraş scump înseamnă automat un oraş cu nivel ridicat de trai. FOTO Facebook
Emil Boc crede că un oraş scump înseamnă automat un oraş cu nivel ridicat de trai. FOTO Facebook

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că nivelul de trai din Cluj e acelaşi ca în Munchen, Viena, Lyon şi Milano, deşi e obligat să recunoască faptul că oraşul nu dispune nici măcar de o centură.

Clujul va fi primul oraş din România în care vor circula, începând din 2022, autobuze electrice autonome fără şofer. Astfel de autobuze mai există la Lyon, Munchen sau Viena. Suficient pentru ca primarul Clujului, Emil Boc, să compare nivelul de trai din cele patru oraşe cu capitala Ardealului.

„Această idee de a avea un transport public verde, nepoluant, înseamnă sănătate pentru clujeni. Primele autobuze autonome dau semnalul că Clujul este un oraş al inovării. Aici la Cluj este o calitate a resursei umane foarte puternică, în cercetare, în inovare, în IT, că sunt care trăiesc la fel ca la Munchen, Viena, Lyon sau Milano, unde mai sunt asemenea autobuze autonome”, a spus primarul Emil Boc, în direct la Ziua Live.

„Noi tot vorbim de promovarea calităţii vieţii şi vorbim despre Munchen şi Viena şi am ajuns să fin cel mai scump oraş din ţară!”, a spus moderatorul, iar replica lui Boc nu s-a lăsat aşteptată, lăsând de înţeles că tocmai faptul că Clujul e cel mai scump oraş a dus la creşterea calităţii vieţii.

„Dacă vrei să ai calitatea vieţii, nu poţi să o compromiţi că îmi spune cineva mie  «Compromite calitatea vieţii la Cluj ca să nu se mai vorbească de Cluj! ». Vrem să trăim prost şi să ne distrugem sănătatea? Eu nu cred că pentru asta am fost ales de clujeni să trăim prost şi să le distrug sănătatea. Am fost ales să trăim într-un oraş care să fie la fel de … sau măcar apropiat de ceea ce au văzut în Occident. De aceea au plecat 4 milioane de oameni şi eu vreau să vină acasă. Pe mine mă interesează clujeanul, ca el să aibă o viaţă mai bună”, a spus Boc.

Nu este pentru prima dată când fostul premier spune că preţurile ridicate înseamnă „o calitate bună a vieţii”, făcând abstracţie de faptul că şi la Cluj, la fel ca în întreaga ţară, există suficienţi oameni cu venituri mici care nu fac faţă în situaţia dată. 

Nu mai departe de luna trecută, întrebat despre costurile mari pentru chirii la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a susţinut că situaţia este similară în toate oraşele din Europa, cu o calitate mare a vieţii. Invitat atunci la postul de radio Napoca FM, Boc a spus că în toate oraşele cu nivel ridicat de trai sunt preţuri mari. „Aşa este peste tot în oraşele cu o calitate mare a vieţii. Dacă vom da drumul la toate construcţiile care să nu respecte cadrele legale, va scădea preţul imobilelor, dar va scădea şi calitatea vieţii”, a declarat  Boc la Napoca FM.

Vă mai recomandăm şi:

WC-ul din Cluj luat la preţul casei lui Elon Musk, funcţional abia la un an de la instalare. Motivul absurd pentru care a durat atât de mult

Replică usturătoare pentru primarul Emil Boc, după ce a zis că doar leneşii se plâng de traficul din Cluj-Napoca VIDEO

Emil Boc, despre faptul că la Cluj sunt cele mai mari chirii din ţară: „Dacă va scădea preţul la imobile, scade şi calitatea vieţii”

 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite