Arta decoraţiunilor din hârtie, dusă în Cartea Recordurilor de 150 copii voluntari brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO facebook
FOTO facebook

Circa 150 de copii brăileni, coordonaţi de soţii Monica şi Ştefan Andrei, încearcă să ajungă în Cartea Recordurilor, realizând o copie fidelă a ceasului turn din Piaţa Traian prin tehnica denumită „quilling”, ce implică utilizarea de benzi de hârtie care, rulate, ondulate, franjurate sau spiralate, sunt lipite unele de altele pentru a forma diverse modele decorative.

"Arta de a rula hârtia este profund înrădăcinată în istoria lumii şi se consideră că îşi are originile în China, după descoperirea procesului de fabricare a hârtiei. Poţi realiza diverse modele decorative pentru tablouri, felicitări, rame foto, figurine 3D şi chiar bijuterii! Deşi necesită foarte mult timp şi foarte multă răbdare, cea mai bună parte în quilling este că îţi poţi folosi imaginaţia pentru a crea mereu ceva nou. Nu există reguli stricte sau tipare anume, ci trebuie să-ţi laşi imaginaţia să zboare!", a explicat Monica Andrei, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

Aceasta organizează, împreună cu soţul ei, ateliere de qilling în şcolile brăilene şi au reuşit să coopteze 150 de copii voluntari în proiectul de realizare a celui mai mare ceas din hârtie rulată. Aceştia vor încerca să finalizeze lucrare până pe 1 iunie 2016, pentru a o inaugura chiar de Ziua Copilului. Ştefan Andrei spune că e nevoie de foarte multe piese din hârtie, care în final vor fi lipite de un suprt de polistiren.

Odată finalizată copia ceasului-turn, aceasta va trebui omologată pentru a intra în Cartea Recordurilor. Soţii Andrei speră să poată strânge banii necesari omolăgării, deoarece suma care trebuie plătită este destul de consistentă, ridicându-se la circa 5.000 de euro.

Ceasul-turn din Piaţa Traian este un cunoscut monument istoric al Brăilei. A fost realizat în 1909, graţie unei donaţii consistente a filantropului Petru Naum.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite