Arest preventiv de 30 de zile pentru primarul Brăilei Aurel Simionescu, şi fostul director economic al Primăriei, Stoica Anghelescu

0
0

În jurul orei 17 primarul Brăilei municipiului Brăila Aurel Simionescu, reţinut de miercuri seara de procurorii DNA a fost adus joi, cu la Tribunalul Galati, unde s-a judecat cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a edilului. DNA a cerut si arestarea preventivă a lui Stoica Anghelescu, fostul director economic al Primăriei Braila.

După mai bine de cinci ore de audieri instanţa Tribunalului Galaţi a decis: mandate de arestare pentru Aurel Gabriel Simionescu şi Stoica Anghelescu de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Galaţi. 

Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene.

"Admite propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor SIMIONESCU AUREL GABRIEL şi ANGHELESCU STOICA, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi şi in consecinţă: În conformitate cu dispoziţiile art. 202 al. 1 pct. 4 lit. e din Codul de procedură penală, in referire la art. 223 al. 2 Cod procedură penală, art. 226 al. 1 şi 2 Cod procedură penală şi art. 233 al. 1 şi 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Simionescu Aurel Gabriel şi Anghelescu Stoica pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă func?ionarul public a ob?inut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 5 alin. 1 Noul Cod penal şi schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destina?iei fondurilor ob?inute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei, prevăzută de art. 182 alin. 1 ?i alin. 3 din Legea nr. 78/2000 (versiunea în vigoare, în prezent) raportat la art. 183 Noul Cod penal cu aplicarea art. 5 alin. 1 Noul Cod penal, cu aplicarea art. 38 al. 1 Noul Cod penal, cu aplicarea art. 5 al. 1 Noul Cod Penal. Respinge cererile inculpaţilor Simionescu Aurel Gabriel şi Anghelescu Stoica prin care solicită luarea faţă de aceştia a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar ca fiind nefondate. Respinge excepţiile invocate de inculpaţii Simionescu Aurel Gabriel şi Anghelescu Stoica privind nulitatea actelor de urmărire penală ca fiind nefondate. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Simionescu Aurel Gabriel şi Anghelescu Stoica. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare." se arată în încheierea Tribunalului Galaţi.  

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite