Ajutoare de la UE infestate cu gândaci. Primăria Brăila afirmă că vina aparţine firmei care ambalează produsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pungă cu orez prin care colcăiau gândaci. Aceasta a fost surpriza neplăcută pe care a avut-o o pensionară din Brăila, după ce a deschis un colet cu alimente primit ca ajutor din partea Uniunii Europene şi distribuit de Primăria Brăila.

Femeia se numără printre cei care au mers la centrul de distribuire amenajat `n incinta Colegiului „C.D. Neniţescu”, pentru a lua a doua tranşă de ajutoare oferită de Primărie din rezerva rămasă neridicată din prima tranşă. Asta deoarece mulţi beneficiari nu s-au obosit să `şi revendice aceste ajutoare.

Pensionara afirmă că şi în prima tranşă a găsit gândăcei, tot în pungile cu orez, `nsă atunci nu a făcut mare caz din acest lucru, preferând să le arunce la gunoi. De data asta, `nsă, fiindcă situaţia s-a repetat, a decis să reclame situaţia la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Brăila.

Reprezentanţii instituţiei respective recunosc că au fost anumite probleme cu un lot de orez, `n urmă cu o lună, dar precizează că lotul respectiv a fost schimbat integral, problema fiind considerată rezolvată.

“Nu este vina, nici a administraţiei publice, nici a locului de depozitare. Se pare că au fost nişte probleme la momentul când s-au ambalat. La momentul respectiv, bineînţeles, am luat măsurile care s-au impus, adică am schimbat imediat acel lot împreună cu cei la de Direcţia Sanitar-Veterinară. A fost o problemă la acel moment. S-au înlocuit şi s-au luat măsurile, dar mă suprinde că în cazul de faţă o pungă e cu probleme şi una nu. Tebuie precizat că noi nu avem voie să desfacem pachetele sub nicio formă, pachetul către beneficiar trebuie să ajungă sigilat. Le desfac cei care au abilităţi de control în sensul ăsta, sau beneficiarul. Noi, sub nicio formă”, spune Nicoleta Oancea, director DAS Brăila, adăugând că reclamanta poate merge să returneze produsele la centrul de distribuire de la fostul Liceu de Chimie şi va primi altele în schimb.

Pachetele cu ajutoare alimentare se distribuie prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), program finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Guvernul României. Cutiile cuprind 17,6 kg de produse: 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 2 kg făină, 4 kg mălai, 2 kg orez, 2 pungi de paste făinoase, 2 conserve carne de vită, 2 conserve pate de ficat, 2 conserve de pastă de tomate şi 2 pungi de fasole.

Pentru Brăila s-au alocat 29.190 de cutii cu alimente pentru un număr de 14.595 de beneficiari. Distribuirea ajutoarelor a început pe data de 27 iunie, iar împărţirea s-a făcut în două locaţii, prima la Colegiul Tehnic “Constantin D. Neniţescu”, de pe Şos. Buzăului, şi la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” din cartierul Vidin.

În perioada 27 iunie - 22 septembrie s-au prezentat doar 9.530 de persoane pentru a intra în posesia pachetelor şi în stoc au rămas nedistribuite 10.130 de cutii pentru 5.065 de beneficiari. Pentru alimentele rămase, Primăria a organizat a doua etapă de distribuire care a început pe 10 octombrie.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite