Agresor sexual identificat prin testul ADN după doi ani de la comiterea faptelor

0
Publicat:

Polițiștii brăileni au avut nevoie de doi ani ca să îl identifice cu certitudine, prin testarea ADN, pe violatorul unei fetițe de 10 ani. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, care a fost arestat.

Bărbatul de 64 de ani suspectat de viol a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul de 64 de ani suspectat de viol a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Brăila au reținut pe 14 septembrie un bărbat de 64 de ani, suspectat de comiterea unui viol asupra unei fetițe de 10 ani în urmă cu doi ani. Măsura a fost luată în contextul în care probele ADN prelevate de la suspectul de viol sunt identice cu cele găsite pe corpul micuței care a fost agresată sexual.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, în sarcina inculpatului I. G. s-a reținut faptul că, în perioada 23 - 25 septembrie 2020, în timp ce se afla într-un imobil din municipiul din localitatea Cotești, județul Vrancea, a întreținut în mod repetat, prin contrângere, raporturi sexuale cu persoana vătămată V.A., în vârstă de 10 ani”, au stabilit anchetatorii.

Judecătoria Făurei a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele bărbatului de 64 de ani.

Violată de tatăl vitreg

Un alt bărbat, de 41 de ani, din Târgovişte, a fost trimis în judecată pentru viol. Fata sa adoptivă de 13 ani a născut, iar anchetatorii au demonstrat că bărbatul a abuzat de copilă, care este imobilizată în scaun cu rotile.

Testul ADN a fost cel care i-a ajutat pe oamenii legii.

„Referitor la cazul unei tinere de 13 ani, instituţionalizată la un centru de servicii sociale din Târgovişte şi care ar fi născut un copil la începutul acestui an: în prezent, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte audiază principalul bănuit, tatăl adoptiv al tinerei. Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de viol, urmare a rezultatului testului ADN”, au precizat reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Testul ADN a fost făcut pentru a fi stabilită identitatea tatălui bebeluşului născut de fata de 13 ani. Cazul a ajuns în atenţia anchetatorilor în luna februarie 2019, când copila de 13 ani a ajuns la Maternitatea din Târgovişte, unde a născut o fetiţă.

Polițiștii cred că adolescenta ar fi fost violată de tatăl adoptiv în timp ce se aflau în centrul de servicii sociale din Târgovişte. Copila de 13 ani, alături de mama sa, concubinul acesteia şi cei 5 fraţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, locuieşte în Centrul de Servicii Sociale „Sfânta Maria”, aflat în subordinea Primăriei Târgovişte.  

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite