A început operaţiunea  de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor la Brăila. Substanţele chimice sunt împrăştiate atât la sol, cât şi din aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combaterea ţânţarilor şi a căpuşelor se va încheia la sfârşitul săptămânii Foto: arhivă Adevărul
Combaterea ţânţarilor şi a căpuşelor se va încheia la sfârşitul săptămânii Foto: arhivă Adevărul

Cu ceva întârziere, autorităţile locale au demarat acţiunea de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor, fiind contractată în acest sens o firmă din Slobozia.

Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală Brăila a demarat operaţiunea de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor, prima din 2017.  Substanţele chimice sunt împrăştiate atât la sol, cât şi din aer, de reprezentanţii unei firme din Slobozia, contractată prin achiziţie directă. 

Pe 15 mai, s-a acţionat în zona parcului Monument, a parcului Grădina Mare, pe Faleza Dunării, dar şi în zona bulevardelor Independenţei şi Cuza. Substanţele chimice pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor au fost pulverizate în zonele de promenadă din Brăila, urmând ca operaţiunea să se încheie până la sfârşitul săptămânii.

Tratamentele contra ţânţarilor vizează atât larvele,  cât şi insectele adulte. Firma care efectuează operaţiunea va acţiona şi  în parcurile de joacă pentru copii şi în alte zone de agrement din oraş cu substanţe pentru combaterea căpuşelor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite