VIDEO Camionetă „înghiţită“ de pământ în centrul Botoşaniului, pe o stradă care n-a văzut asfaltat vreodată. „Trăim ca într-un sat de pe malul Prutului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O camionetă s-a scufundat efectiv într-o stradă din apropiere de centrul municipiului Botoşani. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate maşina din groapă. Deşi se află aproape de zona centrală, strada nu a fost niciodată asfaltată. Mai mult decât atât, în aceeaşi zonă s-au montat ţevi de apă şi canalizare prin fonduri europene.

Municipiul Botoşani are din ce în ce mai multe ”străzi capcană”. Un şofer s-a scufundat, la propriu, cu o camionetă pe o stradă neasfaltată situată în apropiere de centrul oraşului. Maşina a intrat adânc în noroaiele de pe drum, dar şi într-un şanţ format prin surparea parţială a străzii. Maşina a fost scoasă doar cu ajutorul pompierilor. În zonă au avut loc şi lucrări prin fonduri europene, la reţeaua de apă şi canalizare.

Maşină scufundantă pe mijlocul drumului

Incidentul a avut loc joi, 22 martie, la orele prânzului, pe strada Muşat Vodă, o stradă care nu a fost niciodată asfaltată deşi se află la numai 20 de minute de mers pe jos până în centrul municipiului Botoşani. Un şofer a intrat cu o camionetă pe strada, transformată din cauza ninsorii într-o adevărată mlaştină, dar nu a mai putut să iasă. Maşina s-a scufundat pur şi simplu pe mijlocul drumului. Roţile din faţă au intrat în valurile de noroi dar şi într-o zonă de surpare a carosabilului. Şoferul şi-a dat seama că nu are absolut nicio şansă ca să iasă din mocirlă. Mai mult decât atât a început să se teamă, ca nu cumva maşina să intre mai adânc în pământ. Tocmai de aceea a sunat imediat la 112.

Camionetă scoasă cu pompierii, din mocirlă

La faţa locului a sosit un echipaj de pompieri. Aceştia l-au ajutat pe om să-şi scoată maşina din drum. Camioneta a fost remorcată şi trasă de o autospecială de pompieri, evident cu ajutorul angajaţilor ISU şi a oamenilor din zonă. Botoşănenii care locuiesc pe strada Muşat Vodă sunt revoltaţi şi totodată spun că au ajuns să se simtă ca nişte sinistraţi. ”Mie personal îmi este frică să ies cu maşina. Şi pe jos am anumite rezerve. Păi ce se poate merge pe aşa ceva. În reşedinţa de judeţ şi trăim mai rău ca într-un sat de pe malul Prutului? Nu poate pune asfalt pe o zonă atât de mică?”, spune revoltat un locatar de pe strada Muşat Vodă. Autorităţile ridică din umeri deocamdată şi spun că încă nu pot face nimic. Evident, aşteaptă să vină căldura. 

”Nu putem interveni nici când este zăpadă, nici când străzile sunt îngheţate, nici în perioadă de umezeală. Pentru a avea eficienţă trebuie intervenit atunci când străzile sunt zvântate”, spune Maria Murariu, viceprimar al municipiului Botoşani.

Culmea, la Botoşani se aşteptă momentul oportun de mai bine de două decenii. Mai mult decât atât în zonă au fost făcute lucrări şi la reţeaua de apă şi canalizare, printr-un proiect european de modernizare a reţelei. Oamenii se plâng că astuparea şanţurilor şi repararea străzii, după introducerea ţevilor, ar fi fost făcută de mântuială înrăutăţind şi mai mult situaţia. Strada Muşat Vodă nu este un exemplu singular. Din contră, mai sunt cel puţin 3 străzi de mică întindere din judeţul Botoşani, care nu au fost asfaltate şi unde sunt probleme uriaşe cu noroaiele şi surpările. În anul 2016, de exemplu, pe o stradă o maşină a rămas blocată după ce strada s-a surpat. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

VIDEO Două drumuri naţionale închise, pe raza judeţului Buzău. Se circulă greu şi pe străzile din oraş

Cod galben de fenomene meteo periculoase: precipitaţii mixte şi polei

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite