Un șofer a lovit două femei pe trecerea de pietoni, la Botoșani. El dă vina pe indicatorul care împiedică vizibilitatea

0
Publicat:

Un șofer din municipiul Botoșani a accidentat două femei care traversau strada pe trecerea de pietoni. Ambele victime au fost preluate cu ambulanța și duse de urgență la spital.

Femeile au fost accidentate în fosta zonă industrială FOTO Radar Botoșani Oficial
Femeile au fost accidentate în fosta zonă industrială FOTO Radar Botoșani Oficial

Ninsoarea și neatenția au făcut primele victime în dimineața de luni, 27 februarie, în municipiul Botoșani. Traficul a fost puternic îngreunat de ninsori abundente care au început să cadă încă din timpul nopții. Carosabilul umed a devenit o capcană atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Un șofer botoșănean a luat în plin, cu mașina, două femei care traversau strada pe trecerea de pietoni. Incidentul a avut loc în zona Spitalului de Recuperare, în fosta zonă industrială a orașului.

Șoferul ar fi mărturisit că nu le-a văzut pe cele două femei și din cauza indicatorului rutier din dreptul scuarului pentru tramvai din zonă.

Șoferii spun că zona este prost luminată, iar traficul intens, riscul producerii accidentelor în zonă fiind ridicat, mai ales că pietonii sunt și mascați de mașinile parcate sau de indicatoare.

Cele două femei au fost luate cu ambulanța și duse de urgență la spital. 

Botoșaniul sub Cod Galben

Meteorologii au anunțat ninsori puternice zilele acestea la Botoșani, cu depuneri mari de zăpadă. De altfel, județul se află sub incidență de Cod Galben de ninsoare, luni, 27 februarie, până la ora 15.00, dar se așteaptă precipitații și zilele următoare.

În zone restrânse pot apărea și depuneri de polei care pot face viața grea atât șoferilor, cât și pietonilor. Tocmai de aceea reprezentanții de la DRDP Iași atrag atenția șoferilor ca mașinile să fie echipate corespunzător pentru ninsoare, adică în special cu cauciucuri de iarnă în stare bună. 

Poliția recomandă atenție sporită șoferilor

În plus, având în vedere condițiile meteo, polițiștii recomandă șoferilor să fie mai atenți în trafic, mai ales pe fondul vizibilității scăzute. În primul rând viteza trebuie redusă dacă ninge, iar carosabilul este acoperit cu polei, zăpadă sau este umed, tocmai fiindcă, spun polițiștii rutieri, distanța de frânare crește considerabil. 

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite