Un medic din Botoşani îndeamnă oamenii să participe la „Marşul pentru viaţă“, împotriva avorturilor: „Fără doar şi poate, susţin această cauză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic botoşănean îndeamnă oamenii să participe la ”marşul pentru viaţă”, o acţiune contra avorturilor. Acesta susţine că este o cauză nobilă şi că la marş vor participa şi cadre sanitare. Totodată, a precizat că la Botoşani nu se mai fac chiuretaje la cerere.

Medicul botoşănean Bogdan Alexandroaie, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean ”Mavromati” Botoşani, a declarat pentru presa locală că susţine ”Marşul pentru viaţă”, o acţiune coordonată de Biserică contra avorturilor. Mai mult decât atât, medicul botoşănean i-a îndemnat pe botoşăneni să meargă şi ei la ”Marşul pentru viaţă”. Cu aceeaşi ocazie a precizat că la Botoşani nu se mai fac chiuretaje la cerere.

”Să se alăture celor care organizează marşul respectiv”

Medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” i-a îndemnat, ieri, pe botoşăneni să participe, sâmbătă, la ”Marşul pentru viaţă” organizat împotriva avortului. Acesta a adăugat că susţine această cauză. ”Sâmbătă  să se alăture celor care organizează marşul respectiv. Scopul este nobil, pe de o parte, pe de altă parte ştiţi foarte bine că natalitatea a scăzut foarte mult în ultima perioadă. Din varii motive, natalitatea vedeţi că este extrem de scăzută, dar marşul acesta este tocmai pentru a încuraja natalitatea. Fără doar şi poate susţin această cauză”, a declarat pentru botosaneanul.ro, medicul Bogdan Alexandroaie.

La Botoşani nu se fac avorturi la cerere

Cu aceeaşi ocazie, medicul Bogdan Alexandroaie, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean ”Mavromati” a precizat că la Maternitatea din Botoşani se mai fac avorturi la cerere de mai mult timp, chiar şi în afara perioadelor de post. ”Campania de a nu mai face întreruperi de sarcină este de mult, nu numai în Botoşani, în toată ţara. Sigur sunt situaţii în care există indicaţie medicală, terapeutică pentru întreruperea unei sarcini. Dar din ce ştiu eu, în fiecare an la Botoşani se va organiza, şi se organizează şi anul acesta acel ”Marş pentru viaţă”. A avut mare succes, au participat şi cei din Biserică şi cei din spital şi oameni obişnuiţi au participat la acel marş. Nu cred că medicii din Botoşani mai fac chiuretaje la cerere ci doar cu indicaţie terapeutică.”, a adăugat medicul. 

Discuţia privind refuzul efectuării avorturilor la cerere este veche la Maternitatea Botoşani. Însă, conform declaraţiilor reprezentanţilor Maternităţi această regulă nu este generală şi nici respectată de toţi medicii. Maria Olaru, unul dintre cei mai buni specialişti ai Maternităţii din Botoşani precizează că se mai fac avorturi dar recunoaşte că sunt medici care refuză să facă avorturi la cerere. ”Desigur, sunt colegi care aleg să nu execute această manevră şi primesc alte sarcini de serviciu”, spune medicul Maria Olaru, unul dintre cei mai buni specialişti ai Maternităţii din Botoşani. 

Vă mai recomandăm:

 Maternitatea din România unde medicii nu mai fac avorturi la cerere. Sunt acceptate doar avorturile terapeutice

Şefii Maternităţii din Botoşani au dispus reluarea avorturilor la cerere: „Nu facem nici politică, nici religie aici“. Sunt medici care refuză în continuare procedura 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite