Traficanţii de ţigări i-au băgat şi pe morţi în afacere: cum ascundea un contrabandist botoşănean, ţigările de la ucrainieni în cavourile unui cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un botoşănean implicat de mai mult în trafic cu ţigări a plătit oamenii dintr-un sat să transforme cimitirul în depozit de ţigări trecute fraudulos peste graniţă. Poliţiştii au găsit cartuşe întregi cu ţigări într-un cavou.

Un botoşănean de 30 de ani din comuna Rădăuţi Prut a fost arestat pentru contrabandă cu ţigări. Ceea ce i-a şocat pe oamenii legii a fost locul unde îşi ascundea marfa, traficantul. Poliţiştii au găsit ţigările din Ucraina sau Republica Moldova care-l incriminau într-un cavou din cimitirul satului.  

Mai precis, botoşăneanul a plătit un sătean din Rădăuţi Prut să sape gropi prin cimitir şi să ascundă în cavouri marfa de contrabandă. La un moment dat însă săteanul, om superstiţios s-a speriat de nişte zgomote din cimitir şi a lăsat totul baltă. 

A fost prins însă de poliţişti. ”În timpu audierilor săteanul care a ascuns ţigările, a recunoscut tranşant fapta şi pe numele lui s-a dispus interdiciţia de a părăsi comuna.”, a declarat pentru OpiniadeDorohoi, prim procurorul Parchetului de la lângă Judecătoria Darabani, Nicu Paul Ioniţă. 

Capul afacerii însă, botoşăneanul cu ideea macabră, mai avea antecedente penale, fiind cerceta tot pentru cotrabandă. Acesta era monitorizat şi de altfel nici nu putea părăsi comuna. În timp ce îl plătea pe ţăran să-i ascundă ţigările, el a încălcat şi interdicţia fugind pe ascuns la Darabani ca să găsească clienţi pentru ţigări.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

 Cum funcţiona o reţea de contrabandă coordonată de o pensionară la Drobeta Turnu Severin

A vrut să scape de poliţia de frontieră. Avea maşina plină cu ţigări din Ucraina

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite