Sute de elevi botoşăneni nu vor susţine examenul de Bacalaureat. Mulţi dintre aceştia nici nu au vrut să se înscrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi botoşăneni nu vor susţine examenul de Bacalaureat. O parte nu vor participa din cauza corigenţelor dar o parte însemnată nici nu s-au înscris. Cel mai probabil pleacă la muncă în străinătate.

Anul acesta în jur de 600 de elevi botoşăneni nu vor susţine examenul de Bacalaureat. Mai precis dintr-un total de 3800 de elevi înscrişi la începutul acestui an în clasa a XII a doar 3234 s-au înscris la probele examenului de Bacalaureat. 

O parte a celor care vor rata Bac-ul în acest an sunt corigenţi la unul sau mai multe obiecte şi vor putea participa dacă trec de examenele de corijare abia în sesiunea a doua de Bacalaureat. Există şi o categorie din ce în ce mai numeroasă a celor care nici nu vor să susţină examenul de Bacalaureat. 

Explicaţiile sunt multiple. Şi anul trecut cei care nu dădea Bac-ul spunea că fie nu se simt pregătiţi pentru sesiunea curentă, fie nu văd rostul acestui examen şi preferă să plece la muncă în străinătate. Bacalaureatul începe luni 8 iunie cu proba orală la limba română.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Legea Educaţiei, în viziunea lui Cîmpeanu: Se reintroduce treapta a II-a şi se adaugă Bac-ul diferenţiat

Geniu în devenire. Olimpica de la Astonomie a trecut Bacalaureatul olimpicilor cu brio: “Puteam şi mai mult”

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite