Situaţie incredibilă într-un mare oraş din România. Riscă să rămână blocat fiindcă nu există sare de împrăştiat pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşaniul riscă să rămână blocat din cauza zăpezii FOTO vivafmbotosani.ro
Botoşaniul riscă să rămână blocat din cauza zăpezii FOTO vivafmbotosani.ro

Municipiul Botoşani riscă să devină un patinoar gigant. Societatea însărcinată cu deszăpezirea n-are în stoc material antiderapant suficient. Mai mult decât atât, din cauza unor litigii, şoferii de pe utilaje refuză să vină la deszăpezire.

Situaţie incredibilă în cel mai nordic municipiu din România. Botoşaniul riscă să rămână blocat din cauza poleiului şi a zăpezii. Urban Serv, societatea subordonată Consiliului Local, însărcinată cu deszăpezirea, nu are în momentul de faţă substanţe antiderapante pentru a împrăştia prin oraş. 

Nici măcar banala sare. Conducerea societăţii este acuzată de incompetenţă iar directorului general i-a fost cerută demisia. Mai mult decât atât, reprezentanţii societăţii  au fost puşi să caute soluţii, adică să împrumute sare din alte zone ale ţării. 

”Situaţia este foarte gravă”

Detaliile incredibile privind situaţia deszăpezirii au ieşit la iveală abia astăzi în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Cu această ocazie, reprezentanţii municipalităţii au aflat că Botoşaniul riscă să rămână blocat din cauza zăpezii şi a poleiului. Mai precis, au aflat de la reprezentanţii Urban Serv că nu au suficient material antiderapant pentru a împrăştia prin oraş. Stocul existent nu ajunge nici măcar pentru a proteja intrările în municipiu, culmea, ambele în rampă şi cu pericol mare de derapaj. Semnalul de alarmă a fost tras de un angajat al societăţii. 

” Situaţia este foarte gravă. Eu vorbesc inutil, nu am putut fi ascultat. De la o bucată de vară fac presiuni să se aducă sare. Acum o lună şi ceva l-am avertizat pe dl director general că ne trebuie în depozit cel puţin 800 de tone de sare. Nu vă jucaţi cu iarna. Dacă scăpăm oraşul îngheţat e vai şi amar şi de primar şi de notar şi de directorul general de la Urban Serv”, a precizat Ştefan Podariu, şef sector salubrizare, un angajat cu peste 40 de ani vechime. 

În condiţiile în care temperaturile scad sub zero grade, oraşul riscă să rămână îngheţat. De vină, spune acelaşi angajat, au fost luptele pentru putere de la conducerea Urban Serv dar şi din cauza unor licitaţii ratate .” S-a bătut pasul pe loc cu licitaţia asta de la sare, a fost trei săptămâni ţinută de dl Drelciuc pentru un calcul economic. De un an şi patru luni se luptă directorii între ei şi toată societatea plânge.”, adaugă Podariu.

Şoferii refuză să vină la deszăpezire

Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât şoferii de pe utilajele pentru deszăpezire refuză să iasă pe traseu. Şi asta fiindcă  societatea nu le-a plătit orele suplimentare şi sporurile de anul trecut. În aceste condiţii oraşul riscă să rămână înzăpezit. ” Şoferii nu au mai vrut să mai iasă la deszăpezire având în vedere litigiile salariale care sunt, nu li s-au plătit orele suplimentare şi orele de sâmbătă şi duminică lucrate, din luna noiembrie anul trecut. ”, precizează Podariu. 

De cealaltă parte directorul societăţii spune că în următoarele 3 zile ar trebui să ajungă sarea, având în vedere că mâine se anunţă câştigătorii licitaţiilor. Cu toate acestea în condiţiile în care ninge fără oprire de astăzi dimineaţă, trei zile fără antiderapant şi fără şoferi la deszăpezire pot fi un adevărat coşmar pentru oraş. Reprezentanţii municipalităţii au cerut societăţii Urban Serv să găsească soluţii, inclusiv să i-a în calcul varianta de a se împrumuta din altă parte, de sare. Totodată s-a cerut demisia directorul general de la Urban Serv.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Marile bulevarde ale Braşovului, aproape blocate. Un kilometru este parcurs, în medie, în zece minute

Zăpada a prins autorităţile din Vrancea fără contract de deszăpezire pe drumurile judeţene. Primarii, puşi să găsească soluţii să deblocheze drumurile

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite