Rezultate Bacalaureat 2015. Geniala din Darabani: singura elevă din judeţul Botoşani care a luat nota 10 la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Munteanu este singura elevă din judeţul Botoşani care a reuşit să obţină media 10 la Bacalaureat. Nu învaţă însă la un liceu de top din judeţul Botoşani şi nici nu locuieşte într-un cartier exclusivist al municipiului. Raluca Munteanu (19 ani) locuieşte în Darabani, un orăşel sărac şi ruralizat.

Fata locuieşte cu părinţii ei, medici de profesie. „Nu trebuie să studiezi la un liceu de renume pentru a obţine rezultate deosebite. Elevul care vrea să înveţe o face oriunde, indiferent de unitatea şcolară sau din mediul din care provine“, a spus, pentru „Adevărul“, Raluca Munteanu. Eleva a învăţat în gimnaziu la Darabani, iar cei patru ani de liceu i-a petrecut în acelaşi oraş, la Liceul „Dimitrie Cantemir“.

Multe ore de studiu şi o răbdare de fier

Raluca Munteanu spune că nu a făcut nicio oră de pregătire, secretul rezultatului ei fiind munca asiduă şi determinarea. Învăţa şi câte 6 ore pe zi. „Pentru a atinge această performanţă a fost nevoie de multe ore de studiu, dar si de o răbdare de fier. Nu am făcut pregătire, dacă eşti atent la ore şi înveţi constant nu cred că ai nevoie. Am avut parte de suportul unor profesori deosebiţi, cărora le port un respect profund şi le mulţumesc pentru răbdarea şi pasiunea cu care m-au ghidat în aceşti 4 ani de liceu“, spune Raluca.

image

Raluca Munteanu FOTO arhiva personala Raluca Munteanu

Totodată eleva este dezamăgită de generaţia ei. „Ce am constatat în viaţa mea de liceană este tristul fapt că elevii de astăzi nu mai acordă o atenţie deosebită studiilor, iar cerinţele la care trebuie să răspundă în societate şi pe piaţa muncii ajung să fie peste capacitatea şi pregătirea lor“, spune Raluca Munteanu.

”În România valorile culturale şi morale sunt inversate”

Despre examenul de Bacalaureat, eleva din Darabani spune că a fost de nivel mediu şi oricine învăţa putea promova Bacalaureatul. Totodată Raluca Munteanu spune că îşi doreşte să urmeze Facultatea de Medicină de la Iaşi. Speră să rămână să profeseze în România însă îi este teamă de sistemul românesc de valori. Îi este teamă că oricât de mult ar învăţa, există riscul de a nu progresa în carieră. 

”Mi-ar plăcea să spun ca voi rămâne în ţară, însă nu ştiu ce-mi rezervă viitorul. În România de astăzi, valorile culturale şi morale sunt inversate. Acum e foarte greu sa te afirmi, indiferent de cât de bun eşti, daca nu ai o susţinere de undeva de sus. Majoritatea locurilor care normal ar fi destinate celor care muncesc şi ajung sus prin propriile puteri sunt ocupate de alţii care sunt mai "norocoşi", precizează Raluca Munteanu. Cu toate acestea Raluca spune că speră să facă o carieră în România şi să ajute inclusiv oamenii din oraşul său natal, Darabaniul, sărăcit în ultimii 25 de ani.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Un „golan” de-al lui Ioan Rus a luat 10 la Bac. Eduard locuieşte la ţară, a învăţat mult, susţinut financiar de tatăl plecat la muncă în străinătate şi de mama casnică

Bacalaureat 2015 Ialomiţa. Elevii din Giurgiu s-au făcut de râs la bac în inima Bărăganului

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite